Job la Automattic - experienta mea

Salut,

Am incercat de 2 ori sa ma angajez la Automattic, am trecut de 80% din pasi in ambele dati si mereu nu am trecut de trial-ul lor.

Am scris pe blog in engleza anul trecut un post despre experienta mea si de atunci tot sunt contactat de alte persoane (una venita si de pe devforum) sa imi multumeasca pentru ca i-am ajutat cu informatii despre trial.

Anul acesta am scris un post in care am incercat sa nu mai fiu fan-boy si sa vad realist ce nu merge bine in procesul lor de angajare, am si explicat de ce nu voi mai aplica la ei daca pastreaza acelasi proces.

Las aici link poate ajuta pe cineva, post in engleza, dar stiu ca sunt destui romani care incearca la ei.

1 Like

Nu știu cine sunt automatic dar mi se pare ca ai scris un rant pe 10 pagini sa te plângi ca nu te-au angajat😊

Procesele de recrutare sunt tot timpul destul de aleatorii și messy pentru ca performanta nu se poate măsură efectiv într-un interviu asa ca iese sau nu.

Sunt multe companii pe lume la care poate te-ai potrivi, nu merita să-ți faci sânge rău pentru una dintre ele.

1 Like

Am scris rant pentru ca eram cel mai mare fan al companiei, anul trecut am scris un articol mai pozitiv totusi :smiley: acum am invatat sa vad mai obiectiv ce se intampla.

Automattic e firma din spatele WordPress, lucreaza remote din totdeauna si sunt 2000 de oameni angajati in toata lumea.

1 Like

Zilele mele de php au apus demult dar țin minte ca Wordpress mi se părea unul dintre cele mai haotice și prost scrise chestii care le-am văzut. Proiect de super succes desigur, dar na. Blogurile mele sunt pe Wordpress btw😊

1 Like

da, si eu folosesc WordPress si chiar am facut si proiecte faine pentru companii mari cu WordPress, dar au o politica de backwards compability destul de stricta, lucru care ii impiedica sa faca refactor la parti din cod…

BTW, experienta asta vine in contextul in care era si sa fiu angajat la Symfony core team, dar am raspuns eu tarziu la un mail si au angajat o alta persoana inaintea mea, eram la un pas de angajare. Eu nu ma impiedic atata in cum arata un cod cat ce utilitate aduce lumii proiectul/firma.

Vezi că pici pe fenta lor, că astea două se exclud reciproc, ceea ce e cât se poate de fals. :slight_smile:

:)) nu prea imi place development pe WordPress, atunci cand fac folosesc chestii moderne precum componente Laravel in tema sau plugin, ORM si chestii de astea ce imi simplifica viata, migratii, modele, tabele custom. Fac chiar ceva fain din proiectele WordPress, daca ar fi sa lucrez “the WordPress way” m-ar enerva foarte mult.

Păi și atunci de ce naiba ai aplicat la un job Automattic? De două ori?

Chiar crezi că lucrai pe alt fel de cod? :smiley:

3 Likes

Am scris de ce, pentru ca imi place compania si am inceput pe WordPress acum 10 ani :slight_smile: au multe proiecte, deci as fi putut lucra si pe alt cod. Gen cum ar fi sa poti vedea cum e construit Tumblr, Day One? Plus ca n-am lucrat niciodata intr-o companie de 2000 de persoane fully remote, ar fi fost interesant. Water under the bridge.

Eu stiu un dev care lucreaza la automatic dar pe front-end / react, si e lejereala mare, plus nici el nu e cine stie ce pe react dar a fost angajat usor.

1 Like