Jogga, o aplicație pentru sport

Vă salut,

Numele meu e Vlad, sunt nou în comunitate, am fost la MEET-ul de ieri și mi-a plăcut mult vibe-ul grupului și discuțiile.

La încurajarea lui @iamntz vă prezint proiectul personal, o aplicație de mobile ce-și propune să schimbe felul cum se organizează prietenii care ies la o mișcare în oraș și oferă, zic eu, câteva posibilități mișto atât pentru pasionații cât și pentru amatorii de sport.

Pe de altă parte, aplicația țintește și segmentul proprietarilor de terenuri sportive care să-și pună locațiile la dispoziția userilor, având și ei propriile funcționalități puse la dispoziție de către aplicație, un soi de management al închirierii terenului.

Aplicația am numit-o Jogga, e la început dar are potențial să crească.

Ce poți face prin Jogga?

Posibilități curente:

  • Vezi locațiile disponibile în oraș și rezervi terenul dorit. Sporturi integrate până acum: fotbal, tenis, basket, tenis de masa, biliard, bowling, drumeții pe munte, tenis de picior;
  • Creezi jocul și te organizezi cu prietenii pe un grup in-app cu chat integrat;
  • Primești notificări dacă acorzi permisiunea aplicației;
  • Găsești oameni din afara cercului de prieteni care ar fi dispuși să participe la jocul tău în caz că ai nevoie să completezi echipa ta, cea adversară sau pur și simplu vrei să joci cu cineva nou;
  • basic user-ranking: la câte jocuri a participat un user, punctaj în funcție de activitățiile pe care le faci pe aplicație, expertiză self-assessment (să poți juca cu cineva de nivelul tău)

Idei pentru viitor:

  • Vreau să aduc în aplicație antrenori certificați/calificați care să poată fi „închiriați” de către userii care doresc asta, în funcție de dorința antrenorilor respectivi (cel mai probabil vor cere contra-cost respectivii);
  • Vreau să aduc în aplicație foști sau actuali jucători notabili, faimoși, din fotbal/tenis care la fel, contra-cost, să poată fi „închiriați” de useri pentru un joc

Tehnologii folosite:

  • app: React Native
  • server: NodeJs cu express
  • db: MongoDb, Redis
  • platform web terenuri: NextJs

Vă invit să încercați aplicația. Link-ul de mai jos vă trimite pe Apple Store sau Google Play în funcție de OS:

https://play.jogga.app/d6yrrMBNHrb

M-ar ajuta super mult și v-aș fi recunoscător pentru orice feedback despre aplicație, fie el tehnic, UI, UX, idei noi, critică, sfaturi de la alți oameni care au trecut prin procesul lansării unei aplicații care să vrea să schimbe comportamentul oamenilor de până în acel punct (schimbare de status-quo), cum să scalez, să aduc useri noi, cum aș putea face un marketing eficient etc.

În altă ordine de idei, credeți că are potențial să prindă la public aplicația?

14 Likes

Ca si practicant ocazional de tenis vad utilitate in aplicatia ta, deoarece nu multi din cercul meu de prieteni practica sportul acesta, iar cu cei care il practica imi e destul de greu sa ma sincronizez.
Conceptual ar fi ideal sa ai mereu un partener la dispozitie pentru a initia un joc.

As avea cateva intrebari din perspectiva mea de potential utilizator:

  1. Ce anume imi garanteaza ca persoana cu care m-am inteles sa ne intalnim se va si prezenta?
  2. Vad ca sistemul de inregistrare/autentificare e destul de permisiv, deoarece te poti conecta prin multiple mijloace fara prea multe intrebari. Pe de o parte e bine, pe de alta parte ca si utilizator mi-ar spori gradul de incredre daca as stii ca toti utilizatorii aplicatiei sunt legit.
  3. Daca cineva rau intentionat da “tepe” in mai multe randuri si nu se prezinta ce anume se intampla cu el? Sa spunem ca il excluzi din aplicatie. Aici revin la punctul 2: Ce anume il impiedica sa isi mai faca inca n conturi? Poate ca procesul de inregistrare ar trebui sa fie unul mai pompos si sa existe o oarecare verificare a utilizatorilor.

Sugestii:

  1. Din perspectiva mea, user-rankingul e inutil la cum e conceputa aplicatia in momentul de fata. Ce anume ma impiedica sa imi fac n conturi cu care sa creez evenimente si sa imi dau rating-uri bune?
    Daca sistemul de autentificare devine ceva mai pompos ( iti dau exemplu Revolut ), atunci user-rankingul are o valoare destul de mare, deoarece e posibil sa creezi o anumita competitivitate intre anumiti utilizatori.
    Sa spunem ca cineva are 40 victorii si 0 infrangeri la partidele de tenis pe care le-a desfasurat, probabil ca vor fi cativa care isi vor dori sa joace cu el pentru a-l invinge. Cred ca s-ar putea gasi cateva talente locale.
  2. UI-ul mi se pare ca aduce prea mult a flashscore. Pentru o secunda am uitat pe ce aplicatie am intrat si ma uitam sa vad de la ce ora joaca Rapidul.
  3. In loc sa permiti “inchirierea” unor vedete din anumite sporturi, poate ar fi mai util sa oferi ca si “premiu” o partida contra uneia dintre ele celui mai bun din luna curenta. Si aici revin la cat de important e sa fie bine implementat user-rankingului.

Intrebari din perspectiva proprietarilor de terenuri.

  1. La un simplu search in google play am mai gasit 3-4 aplicatii care imi promit ca imi ofera exact acelasi lucru. De ce Jogga si nu alta aplicatie?
1 Like

Salut, in primul rand iti multumesc pentru feedbackul constructiv pe care l-ai dat.
O sa raspund la fiecare intrebare pe rand:
Potential Client

  1. In momentul actual nu putem garanta prezenta dar, lucram la un sistem de split bill asemanator cu ce are Revolut.
  2. Ne dorim ca sistemul de autentificare sa fie foarte usor, in momentul actual focusul central e sa strangem comunitatea. Curand vom fi gata cu modulul de payment iar atunci va fi necesara validarea numarului de telefon pentru a inchiria prin aplicatie.
  3. Avem implementat un sisitem ce ne spune daca un utilizator are mai multe conturi, daca vor fi probleme vom putea foarte rapid sa blocam acest comportament si sa banam userii ce fac asta.

Sugestii
Foarte buna sugestia, gandidu-ma la ea mi-am dat seama ca putem opri acest comportament prin sistemul de la punctul 3 de mai sus. Vom lucra la user-ranking la o solutie prin care analizam mai multi parametrii.

Intrebari din perspectiva proprietarilor de terenuri.
Noi le oferim un sistem de managem al terenurilor pe gratis, este vorba de o aplicatie mobila si web (bookPanel) dezvoltate de noi in acest sens. Un alt mare avantaj suntem singura aplicatie care integreaza antrenorii si vedetele ce se antreneaza la ei. In viitor ne dorim sa ii ajutam si cu facturarea, statistici despre cum le merge afacerea etc.

Eu nu am putut sa gasesc pe ios cum sa-mi invit prietenii sa foloseasca aplicatia :smiley:

Ca fapt divers, nu prea ai voie sa schimbi culoarea badge-urilor Google / Apple.
https://play.google.com/intl/en_us/badges/

Multumesc, o sa fac optiunea asta mai vizibila !

Multumesc, le voi schimba in conformitate cu politicile google si apple !