jQuery vs. AngularJS: A Comparison and Migration Walkthrough

Mi se pare că se face o confuzie - nu știu dacă intenționat sau nu - între aplicații și siteuri. Pentru un site e mai potrivit jQuery, pentru o aplicație… poate că nu.

2 Likes

Nu văd ce ai putea compara aici. Sunt mai degrabă complementare (nu că ai folosi neapărat jQuery cu Angular împreună, dar Backbone + jQuery vs Angular, sau Ember, Knockout etc).

Și cheatsheet acela mă omoară :smiley:

1 Like

Pai ce comparatie e asta? jQuery e librarie, iar Angular e framework… Doua animale complet diferite. Angular chiar foloseste jQuery.

1 Like

@ovidiu_dtp: este posibil să confunzi Angular cu Backbone :wink:

Nu. Angular, spre deosebire de jQuery, permite organizarea avansată a codului. Utilizeaza design patterns si permite implementarea lor. Ai implementat MV* (Fie ca e MVC, MVVMC). 2 way data binding. Ai multe alte lucruri pe care jQuery nu le are si nu are de ce sa le aiba.
Cu jQuery selectezi elemente din DOM, creezi efecte rapid, dar nu te apuci sa faci single page app. Decât dacă ești masochist.

Despre Backbone am citit foarte putin si nu aș ști ce să spun. Am înțeles că Angular a implementat o serie de chestii ca în Backbone, dar nu știu din experiență care-i treaba.

1 Like

Mă refeream la partea asta:

EXACT! jQuery este util pentru site-uri (o animație, o validare de formular, un autocomplete etc). Framework-urile (că-i Angular, Ember sau Backbone este mai puțin important), pe de altă parte, sunt utile în cazul unor aplicații.

Chiar nu înțeleg de ce se tot scriu articole de genul jQuery VS. X sau „migrating from jQuery to X”…

Da… acum recitesc primul tau post. Eram obosit cand l-am vazut. Mi se parea, cand l-am citit, ca e un fel de informare edificatoare cu privire la diferențele dintre cele două frameworkuri, cand de fapt, evident, compari mere cu pere. Citind din nou, văd că mi-a scăpat ce-ai scris înainte de link.

1 Like