JuniorMind- Merita sau nu?

Salut, am dat peste aceasta platforma numita JuniorMind care te invata programare gratuit si dupa care la final te ajuta sa iti găsești un loc de munca. Ei percep o taxă, aceea fiind contravaloarea cursului companiei angajatoare. Sunt curios dacă a auzit cineva de ei, dacă au avut de a face cu această platformă.

salut,
Ce te opreste sa inveti ce s-ar preda acolo ? E plin internetul de resurse gratuite.
Cum e gratuit si nu platesti nimic nici daca te angajezi la o firma partenera cu ei nu ai ce pierde.

ce curs? cum a zis si mai sus, “ajutor-ul” lor nu e ca la stat unde intri pe pile, ori stii si te poti angaja si singur, ori nu si nu treci de alea 3 luni proba.

Salut, eu am terminat cursul la JuniorMind si m-am angajat prin ei. Ii recomand, e gratuit si este mult mai usor decat sa inveti singur programare pentru ca la inceput nu stii de unde sa incepi, in ce ordine sa inveti, cat de mult trebuie sa stii sa te angajezi etc.

Prima parte (primele 1-2 luni) de algoritmica sunt de selectie, cei care se descurca bine la asta trec la etapa urmatoare. A doua parte cuprinde lucruri precum structuri de date si OOP. A treia parte este proiectul pe care il faci pentru firma la care te angajezi.

Nu e curs ca la facultate, e mai mult un fel de mentorat in sensul ca ai putina teorie (gasesti pe net extra), dar ai taskuri pe care trebuie sa le faci, iar ei te ajuta doar daca te-ai blocat sau ai nelamuriri, tu trebuie sa faci 95%+ din munca asa ca intelegi tot ce faci pentru ca trebuie sa le gandesti. In plus, iti formeaza bune practici de la inceput, cum sa scrii cod curat si usor de citit: denumiri, SOLID, DRY etc. De ex ca incepator ai tendinta sa scrii functii kilometrice, dar instructorii nu te lasa.

Cursul e destul de dificil dar dupa parerea mea ofera multe avantaje:

  • Inveti conceptele in ordinea potrivita
  • Inveti ce e nevoie pentru angajare
  • Inveti sa faci teste - TDD
  • Inveti bune practici
  • Ai un ajutor cand te blochezi
  • Instructorii te ajuta cu proiectul de portofoliu si simulari pentru interviul de angajare daca este cazul
  • Tot ei iti gasesc un loc de munca la una din firmele partenere.
  • Salariul se negociaza direct cu compania si nu esti obligat sa lucrezi un anumit interval de timp la compania respectiva.
  • In plus, instructorii sunt foarte de treaba si cursul nu e stresant.

Dezavantaje ar fi urmatoarele:

  • E greu si trebuie sa te duca capul (primesti probleme cum ar fi sa validezi table de sudoku, sa transformi numere arabe in romane si invers, sa faci operatii cu numere binare, tot felul de probleme cu anagrame, etc). La partea asta te ajuta mult daca ai tangenta cu STEM. Nu e extrem de greu dar iti trebuie logica.

  • Au firme partenere doar in Cluj, poti sa il faci remote si sa te muti pe urma la Cluj

  • Ultima parte e foarte intensiva, trebuie sa stai full-time la ea, nu poti sa o faci daca ai un serviciu. Dureaza cam 2 luni.

  • Daca ai trecut de prima parte (ai semnat contractul) si te retragi sau te angajezi la alta firma de IT trebuie sa platesti contravaloarea cursului (800 euro daca imi amintesc bine). Prima parte e cea mai grea, daca ai trecut de ea, te descurci si la celelalte.

Deci da, eu zic ca merita din plin.

1 Like

Din cate am vazut Junior Mind merita. Ideea e de ce capacitate pentru logica ai si ce doresri sa faci. Din ce sfiu de la o cunostinta e ca faci c#. Nu stiu daca au si alte programe dar pare legit.

Am fost coleg de munca cu Cristi și Alin (care au fondat apoi Juniormind) timp de vreo 5 ani acum 20 de ani. Pot sa zic că sunt oameni serioși și programatori de multa vreme.

Din câte știu, nu ai ce pierde pe modelul lor: nu plătești nimic până când te angajezi, iar atunci plătești din salariu. Cred că ei îți găsesc și loc de muncă.

Nu e un curs de duzină de unde să ieși fluturând o “diplomă” de formă. In faza inițială, unde sunt probleme de logica, pica cei mai mulți. Așa cum e și normal. Programarea nu e pentru toată lumea.

5 Likes