Kernel panic Macbook Pro 2016 în Sleep Mode și uneori după boot

În speranța că avem și pe aici pasionați de hardware, poate aveți vreo idee:

Erori de genul am mai văzut doar pe Hackintosh-uri, unde erau cauzate de hardware. Deci nu cred că vei rezolva fără o vizită la service, unde verdictul s-ar putea să fie că ai nevoie de o altă placă de bază.

1 Like

Iti recomand sa dai o tura pe la Noumax, sunt foarte helpful si iti pun un diagnostic pe loc. Pe mine m-au ajutat cu o placa de baza, am rezolvat in 3 zile.

1 Like

Prefer să îl dau pe piese dacă asta e singura rezolvare :smiley:

@danielp îi știu, mi-au schimbat și mie acum câțiva ani display-ul la un MBP 2015 în programul apple de rechemare - în câteva zile, pe când istyle ziceau să aștept 30-40 de zile. Dar de ceva timp, https://www.idevice.ro/2019/02/06/noumax-service-autorizat-apple/

Știu ce zici. Schimbarea plăcii de bază e concluzie tristă. Pe de altă parte să stii ca Macbook Pro-ul de 16’ e foarte mișto. :smiley:

Legat de service, după ce s-a întamplat cu Noumax am apelat la Cordon Electronics - Apple Premium Service Provider pentru un schimb de baterie. Persoana cu care am vorbit inițial în service (stau aproape și m-am dus direct) inițial mi-a zis că ei nu pot să ma ajute, dar schimbul de mail cu ei a fost foarte productiv (dat serie, trimis coststuri, proforma, etc). Reparația a fost un schimb de baterie pentru un Macbook Pro 15 Late 2013 și a durat cateva zile (mult sub estimarea de la iStyle).

Dacă vrei să o iei pe ruta neoficială inante să îl vinzi pentru piese, au auzit lucrurile bune si despre IphoneDoctor dar personal nu am lucrat încă cu ei.

2 Likes

Încă nu vreau să îmi dau un rinichi pentru unul de 16 inch :slight_smile:

Legat de Cordon, e bine de știut.

Momentan caut o soluție locală, în Brașov, iar singurii care m-au convins până acum sunt cei de la RHR.

Pe de altă parte, în timp ce mă documentam, am dat de Sorin, aparent un român care stă în UK și pare foarte pasionat omul, așa că pentru pasionații de electronică, merită să îl urmăriți:

Revin cu un update legat de problemă. Am scos SSD-ul din el și tot primesc ceva eroare legată de storage.

error

Resetează SMC/NVRAM-ul sí vezi dacă îți intră în recovery cu CMD+R la boot.
De acolo vezi disk utility-ul.

In rest mac-ul de 16’ e super mișto. (Cu excepția problemelor la docking station si nerecunoașterea monitoarelor pe hdmi, ceea ce duce la fonturi oribile)

Cum a spus si Mihai mai devreme, du-l la Robert de la https://iphonedoctor.ro/ si te va rezolva cu certitudine.

Momentan, după cum am scris și pe stackexchange, și-a revenit subit. De 6 zile merge ca uns, aștept să văd dacă mai face figuri.