Laptop-ul se stinge brusc

Salut tuturor.

Detin de vreo 3 ani un laptop Asus ROG Strix gl753ve de 17.3" nu am avut probleme cu el inafara de o mica problema software, dar de cateva zile am observat ca își dă “force shutdown” singur. Acest lucru l-am mai pățit acum cateva luni dar s-a dovedit a fiind problematică baterie care nu mai era funcțională în totalitate ceea ce creea aceasta problemă, astfel am deconectat-o. L-am testat dpdv al incălzirii, la un stress test nu trecea mai mult de 86° , o temperatura normala la el în jocuri, la fel se întâmplă. Am facut rost de un multimetru si am testat încărcatorul care la output avea 19.3V exact cât scrie si pe el (19V), am eliminat și acest posibil factor. Am intrat în bios știind ca este independent de windows pentru a nu fi vreo problema legată de acesta ,fix aceeasi problema dupa cateva minute de funcționare. Țin sa menționez ca atunci cand l-am dus in service cu problema la baterie inițial mi s-a zis ca poate sa fie placa de bază “bulită”, dar de cand am deconectat bateria a functionat mult și bine chiar și la capacitate maximă. Oare asta ar fi singura cauză ramasă?. Ceva păreri ce aș mai putea încerca?

Multumesc!

La un laptop după 3 ani ma gândesc ca ar fi o problema cu praful adunat in timp și atunci nu se răcesc bine componentele calculatorului.

Ai încercat sa îl cureți de praf?

1 Like

Chiar am omis sa specific asta. În ceea ce privește curățatul chiar am avut grija cu el cel puțin o dată la 6 luni il desfăceam pt a-l curăța la fel si pasta am schimbat-o in fiecare an. Acum cand l-am deschis nu avea fir de praf înăuntru.

Treaba asta este relativa. Daca nu ai masurat in sarcina (conectat la laptop), poate sa te pacaleasca.

Cam cat timp functioneaza inainte sa isi dea shut down ?

Incearca sa apesi aleatoriu pe tastatura / pe langa tastatura ca in video-ul de mai jos. Posibil sa faca scurt elemente din carcasa cu placa de baza. Tot in acelasi video, pe la 1:13:00, poti vedea rezolvarea lui.

1 Like

Diferă timpul cat rulează se întampla si csnd ii dau start și doar ma loghez in user fără sa mai fac și altceva