Launch of Visual Studio 2017

https://launch.visualstudio.com/

Visual Studio 2017 launches today!
We’re excited to announce that Visual Studio 2017 will be available for download on Tuesday, March 7, 2017. Join us online for a two-day virtual event celebrating 20 years of Visual Studio and our latest release.

3 Likes

Sper să facă un demo live și să fie ceva care le fură focusul din editor și le arde un restart aiurea.

Să vadă și ei cum e :laughing:

1 Like

E ceva devops porn, nu glumă.
Partea proastă e că merg pe strategia Amazon, e moca dar dacă nu folosești Azure vei avea probleme în mod intenționat.

Exemplu tipic Microsoft : Un coleg m-a rugat să îi transfer contactele de pe windows phone pe android. Cu bluetooth mi-a transferat 5 contacte, apoi am incercat sa le salvez pe calculator, din ceva motiv zune nu mi s-a instalat pe Windows 10 orice îi făceam (gg wp, cred că și iTunes se instalează mai bine ), am încercat să le salvez cu o aplicație, trebuia cont microsoft, am făcut cont microsoft cu date la nimereală, m-am logat pe telefon si am căutat 10 minute optiunea să fac backup la numere, nu există. Am vrut să descarc aplicația pentru backup pe card sd, telefonul mi-a dat eroare că trebuie să setez family de pe site (am pus 2001 la anul nașterii), am setat ceva random pe family, n-a mers, am șters dispozitivul din cont, teapa, am rămas cu magazinul blocat și cu necesitatea unui factory reset al telefonului ca să schimb contul. După o oră de căutări eram pregătit să citesc numerele direct din memoria flash a telefonului cu vreo interfață spi. (Probabil nici asta nu ar fi mers din cauza criptãrii/vm-ului .net)
Din ceva cauză lui Dumnezeu i-a fost deja milă de mine și m-am întors pe pagina cu contul microsoft și am dat pe o pagină numită People și erau acolo numerele sincronizate, cu o opțiune de export în csv. (Că de nu exportam din html) Am stat 2 ore să transfer ceva numere de telefon fiindcă cei de la Microsoft au scos intenționat fiecare opțiune de backup, cu excepția sincronizării pe cloud-ul lor numit People (nicidecum contacts).

Cam așa ceva îi așteaptă și pe cei care vor dori să se mute de pe Azure după ce fac ceva cu Visual Studio 2017.

2 Likes

da, si eu am patit asa cand m-am mutat de pe wp pe android. doar ca la mine a durat 2 minute toata treaba. probabil pentru ca stiam ca pe wp se cheama people si m-am dus direct acolo

2 Likes

Iar ai scris mult și prost! Microsoft nu are nici o vină că nici tu și nici prietenul tău nu știți să folosiți un sistem de operare modern. Nu, nu mă refer la Windows Phone/Mobile (nu că n-ar fi) ci la Android. Există 2 soluții standard la problema ta:

  1. În Android te duci la Settings > Accounts > Add new și adaugi un cont de Outlook sau un cont Exchange folosind datele contului tău Microsoft (același cont cu care erai autentificat pe telefonul Windows). Punct. Este exact aceeași metodă pe care o folosești atunci când adaugi conturi de email de la alți furnizori, nu este ceva specific Microsoft.

– sau –

  1. Instalezi aplicația Outlook pe Android iar apoi în setările Outlook activezi funcția Sync contacts from this account. Punct. Același principiu de funcționare ca atunci când imporți contactele din aplicațiile Facebook, Skype, Linkedin, etc. în agenda telefonului Andoid.

Toată treaba nu durează mai mult de 2-3 minute, așa că nu mai da vina pe alții pentru ignoranța ta!

1 Like

De aici provine your eternal loathing of focus stealing? :laughing:

EDIT:

I too, distinctly remember the first time I’ve used Visual Studio, it was version 6.0 in '99. I never used it since then :troll:

1 Like

Mă rog, partea bună e că noul Visual Studio e mult mai modular, adică dacă nu folosești Azure, SQL Server sau funcțiile noi nu ai treabă oricum. Dacă folosești doar Community Edition nici o șansă să te deranjeze ce îți bagă pe gât Microsoft, ce am văzut eu era legat de funcțiile de Devops legate de SQL Server, Azure.

.Net Core environment-ul ia 4.17 Gb
Node.js 2.23 Gb
.Net WPF ia 2.67 Gb
UWP 8.5 Gb
Linux Development C++ Workload-ul mi se pare interesant și are 1.12 Gb
Xamarin 30 Gb
Cordova 1.7 Gb
Baza are 600 Mb (pe care o poți modifica cu extensii)

Se mai poate scăadea din dimensiune fiindcă poți instala doar componente individuale.
Față de vechiul Visual Studio e lux.

1 Like

Se poate face si un installer offline pt VS2017: https://docs.microsoft.com/en-us/visualstudio/install/create-an-offline-installation-of-visual-studio
ex : pt winforms, asp.net si .net core:

vs_community.exe --layout D:\vs2017 --lang en-US --add Microsoft.VisualStudio.Workload.ManagedDesktop --add Microsoft.VisualStudio.Workload.NetCoreTools --add Microsoft.VisualStudio.Workload.NetWeb

aici este o lista cu id-urile pt componente: https://docs.microsoft.com/en-us/visualstudio/install/workload-and-component-ids

2 Likes

Primul lucru care l-am facut a fost sa caut daca au facut versiune de x64.
Ntz, not this time either.

Dar voi fi bucuros cand va fi sa instalez noua jucarie, e ca un chupa-chups cu o aroma noua.

1 Like