Lege privind securitatea cibernetica in Romania

http://www.cdep.ro/proiecte/2014/200/60/3/pl263.pdf

Pareri, recomandari?
Trecem total pe opensource? :stuck_out_tongue:

Eu am inceput sa citesc documentul dar am adormit pe la pagina 2. Poti sa imi spui ce merita mentionat din el? Ce anume te nelinisteste?

1 Like

Nu ma pricep nici eu la textele legilor, cred ca nu sunt scrise pentru mine pentru ca patesc acelasi lucru ca tine dupa primele cateva paragrafe :slight_smile: , ma gandeam ca poate voi o intelegeti mai in detaliu.

Din ceea ce am citit prin alte parti nu este deloc clara, lasa loc de multe interpretari in favoarea institutiilor care o aplica si pentru a “iti sparge usa” nu mai e nevoie de judecatorie ci tot de aceste institutii militare … nu ca as avea ce ascunde, dar as vrea sa stiu dupa ce noi reguli sa joc in spatiul asta “cibernetic” care incepe sa para din ce in ce mai restrictiv :frowning:

Sper că nu ești atât de naiv încât să crezi că restricțiile și controlul internetului sunt o chestie specifică Chinei :smile:

Stai să vezi când se va dori eliminarea Tor… Acum vreo două săptămâni citeam că au apărut câteva mii de noduri noi Tor cu nume de genul NSA_XXX. Acum câteva zile citeam că pentru a destabiliza grav rețeaua Tor este nevoie să închidă maxim cinci servere-nu-știu-de-care (din zece). Și este nevoie doar de puțină colaborare din partea câtorva servicii din câteva țări.

Faza e că internetul nu este neapărat un drept, ci mai mult un privilegiu și e o treabă un pic mai fragilă decât ne place să credem.

1 Like