Link pt 3 luni de hp instant ink/toner pt cine are imprimanta HP compatibila si nu l-a mai folosit + intrebare

Salutare, in noul an, pentru ca tocmai am schimbat imprimanta/multifunctionalul de acasa cu unul HP am zis sa incerc serviciul asta Instant Ink, cu ink/toner pe baza de abonament lunar. Si am primit odata cu imprimanta si un link prin care pot oferi 3 luni GRATUITE de instant ink/toner oricui vrea sa-l incerce, cred ca singura conditie e sa ai o imprimanta HP compatibila si sa nu fi folosit programul asta Instant Ink pana acum. Asadar, folositi cu incredere: try.hpinstantink.com/6g5rtz Poti tipari pana la 1500 pagini/luna in perioada asta de test si poti anula apoi daca nu ti se pare util.

Si acum partea care ma intereseaza cel mai mult, adresata si celor care vor sa-l incerce dar si celorlalti: Cum vi se pare ideea asta de auto-refill pe baza de abonament? E un fel de Amazon Dash dar mai automatizat, si vad ca pe afara Amazon este chiar fulfiller pentru HP InstantInk, adica iti faci abonament direct la Amazon pt asta. Daca vi se pare prost/gresit/aiurea, ce ii lipseste ca sa incline balanta in trade-off-ul asta bani/abonament vs nevoia de a bibili imprimantele mereu si de a avea cunostinte tehnice pt a rezolva orice mizilic?

Nu știu cu ce imprimante ai lucrat, dar toate aveau nevoie de același tip de „bibilire”: deschis capacul, schimbat cartușul, închis capacul. Plus un clean ocazional.

Mi se pare o forțare a HP de a genera o nevoie, aruncând cuvinte mari în demersul ăsta: economie, ecologie, miau miau.

Dacă le-ar păsa de economii și/sau ecologie, ar vinde cerneală și toner separat și ar face un sistem ușor de încărcare, nu te-ar obliga să arunci 100g de plastic (sau cât naiba cântărește un cartuș + toate sigiliile + ambalaj) în fiecare lună.

Side quest: cum funcționează serviciul ăsta dacă n-ai conexiune la internet? Face ca TP Link? :smiley:


Eu am o imprimantă laser (culmea, tot HP). Mă costă 30-50 lei cartușul compatibil, 400 lei cartuș original (și sunt o grămadă de genul)

Cartușul compatibil scoate 2000+ pagini. Ăla original ~1500.

O folosesc așa de mai bine de zece ani; se printează peste 5000 pagini/an. Deci nici sforăiala cu „oh, dar tonerul compatibil strică imprimanta” nu prea ține.

O fi fost de la faptul ca am calcat stramb, folosind imprimante/multifunctionale inkjet, sau non-HP- ultimul a fost Canon si si-a incheiat ciclul de viata intr-un banal cod de eroare iremediabil. Dar mereu erau chestii de bibilit, de la verificat cartusele la reinstalat drivere si pana la azi nu doreste sa printeze din diverse motive pe care trebuie sa le researchuiesti de unul singur. Ma regaseam in bancul ala cu hei, lucrezi in IT? Imi repari si mie imprimanta?

Ei nu trimit un cartus pe luna, ci incearca sa optimizeze trimitandu-ti un cartus mai mare. Pentru reciclare iti trimit plicuri auto-adresate prin care sa le trimiti la ei cand se termina. Iar da, ca parte a programului tb sa tii imprimanta conectata la internet sau, daca nu, poti sa scoti cartusul Instant Ink si sa printezi cu alte cartuse pe care le cumperi.

1 Like

Păi și cum rezolvă „ink as a service” problema driverelor sau a erorilor criptice? :slight_smile:

Paginile de diagnostic și aliniere a capetelor de printare se numără ca pagini printate sau sunt bonus oferite de HP?

Poate aș vedea utilitatea unui astfel de serviciu dacă îmi garantează că nu se usucă cerneala în cartuș, de ex :smiley:


Mi se pare o măgărie foarte mare faptul că paginile neprintate nu se rostogolesc în luna următoare decât pentru trei luni.


Mă întreb dacă au rezolvat șmecheria cu jumătate de cartuș plin dar detectat ca fiind gol :smiley:

1 Like

Nu o rezolva direct, ci indirect, ca imprimanta nu mai trebuie instalata la propriu, pe fiecare masina, ci e un dispozitiv cloud-based, la care te conectezi de pe orice dispozitiv si cu care poti comunica de oriunde. Deci zero drivere locale, teoretic si zero issues sau macar mai putine ca inainte. Plus cica au un serviciu de asistenta dedicata inclus in acest HP + dar inca n-am avut nevoie.

Da, orice tiparesti se pune, indiferent cat text are, indiferent care e scopul printarii, dar asta fiind laser banuiesc ca nu mai sunt problemele cu capetele de printare de la cele inkjet nu?

Cred ca ar fi in stare pentru cele cu cerneala sa iti dea “posibilitatea” sa printezi automat ceva in fiecare saptamana :slight_smile:

Chiar daca n-au rezolvat-o, n-ar trebui sa mai conteze, ca e tonerul/cartusul lor, tu il inchiriezi ''per pagina",daca le apare ca se goleste ei tb sa se mobilizeze sa-l schimbe.

Eh, păi uite că problema asta am avut-o la imprimantele cu cerneală: nu printezi două săptămâni, se usucă cerneala. Dă-i și clean și test print și align și mai-știu-eu-ce. S-au dus cinci pagini din alea 10.

Assuming ai conexiune la internet :sweat_smile:

si mai adaugam la asta si faptul ca nimeni nu tipareste acelasi numar de pagini in fiecare luna + numarul e putin probabil sa fie exact cel din abonament.
asa ca ori alegi un abonament acoperitor si ramai cu pagini nefolosite, ori platesti depasiri scumpe.

eu am ales o imprimanta mai “mare” pentru birou (laser color, adf, etc) si am renuntat la imprimanta acasa (desi lucrez mult si de acasa).
asta m-a invatat ca:

  • pot imprima mult mai putine chestii decat credeam ca am nevoie si e foarte ok asa (nu orice chestie trebuie printata si nu orice chestie e comod - sau alt beneficiu - a fi printata)
  • pierdeam o gramada de timp si de liniste cu imprimanta de acasa pentru cateva pagini care imi erau necesare (si nu, cartusul gol nu era problema)
  • am eliminat o gramada de “clutter” generat de toate balariile nenecesare tiparite
  • putin planning (ref tiparire) nu e chiar complicat de facut
  • exista inca servicii de printare in oras (cam la orice colt de strada). nici macar nu e nevoie sa merg la birou daca am nevoie de ceva neplanificat de tiparit.

probabil sunt oameni pentru care serviciul asta al hp e de ajutor (desi eu nu cred ca sunt multi in romania, poate doar da impresia de ajutor - si asta e suficient pentru a vinde), dar exista suficiente solutii (macar echivalente) si fara el.

Daca stai in oras, e infinit mai ieftin sa printezi color sau poze la un copy center.

Nu recomand imprimantele pe cerneala, iti poti lua imprimanta cu sistem CIS, Epson are EcoTank parca daca printezi industrial pentru copii de exemplu, dar e de bibilit mereu la cerneala. (se usuca)

La toner iti cumperi cartus la 50 lei bucata. E doar un plastic care se lipeste de hartie, e exact acelasi lucru la fiecare.

Ce difera e cipul pus special ca sa nu poti pune alt cartus. Lexmark are o multifunctionala care n-are cip deloc si e reincarcabil din fabrica. Iti poti lua toner la kg si iti ajunge 20 de ani.

Daca ai musai nevoie de color laser, atunci o sa ai o problema cu tonerul color si da s-ar putea sa merite abonamentul hp, dar oricum e un lux, o multifunctionala buna cu toner color e peste 2000 de lei.

Daca ai acces la birou/coworking space listezi ce vrei pe imprimanta de la firma, gratis si vine firma de la care ai luat imprimanta sa o bibileasca.

prostia asta o vad impinsa din ce in ce mai agresiv de producatori si de Microsoft prin Azure Universal printing. Doar ascunde sub covor toata mizeria. Nu mai zic de toate problemele conexe:

  1. poate nu vreau sa-mi trimit toate datele in cloudul lui HP sau Microsoft sau X pentru a imprima ceva
  2. brusc daca nu mai ai internet sau datacenterul are o problema stai si te uiti la imprimante. Se forteaza migrarea a tot in cloud (vezi Teams telephony) prin false declaratii si daca citesti “fine print-ul” de fapt vezi ca nu e nici mai ieftin nici mai bun.
  3. in loc sa dureze 3 ms ca datele sa ajunga la imprimanta care e la 5 metri de mine, brusc trimitem traficul prin Internet, se duce intr-un cloud, se proceseaza, se intoarce in reteaua mea unde vine la imprimanta care e la 5 metri de mine …
    Kramer GIF - Kramer Seinfeld Mind Blown - Discover & Share GIFs
4 Likes

guilty as charged. plus ca incerc sa citesc si eu offline selectii din pdf-urile pe care le-am strans in ultima vreme.

nu mai am birou inafara celui de acasa, cand aveam era clar ca printam de la birou si scapam de orice grija

good point.

aici sa stii ca, dincolo de ineficienta teoretica a procesului, in practica n-am observat intarzieri, incepe sa printeze in cateva secunde.

In other news, tocmai am primit email pt prima livrare de toner:

Cartuşele suplimentare sunt pe drum. Cartuşele incluse în abonamentul HP Instant Ink au chiar mai mult toner decât cartuşele XL, prin urmare durează mai mult şi nu vei primi des colete.

1 Like

Eu am fost mulțumit să fiu sincer. Am avut abonamentul ăla de test al lor, 6 luni moka, 700 pagini pe lună sau ceva de genul. Trăgeam orice :slight_smile:
Și mi se părea foarte ok că veneau cartușele (în București) fix a doua zi, din Germania.
Am renunțat că în timpul folosirii au schimbat preturile, aș fi vrut să rămân, dar nu mi-a plăcut gestul. (mai scump pt mai puține pagini)
Bineînțeles că după ce am anulat abonamentul aveam cartușele PLINE PLINE, dar nu le puteai folosi deloc, le-am învârtit și am încercat tot ce găseam pe net să mai trag măcar o pagină, nu se poate. Am dat-o să scap de ea, să nu o mai văd. A trebuit să caut un centru de reîncărcare cartușe să le dau cartușele pline la reciclat să știu că măcar nu le arunc eu la tomberon aiurea.
Mi-am luat o imprimanta laser multifuncțional color pana la urmă

Am luat eu in luna noiembrie o imprimanta HP cu cerneală și sunt super mulțumit de serviciul Instant Ink.
Listez sigur cate ceva săptămânal, deci nu am problema cu aliniere cartuș,pagini de test.

Cele 6 luni de serviciu gratuit ajuta la calculele pe care mi le-am făcut eu pentru o exploatare pe 3 ani de zile.

Pentru comoditate, eu zic că merită serviciul asta. Că sa pot lista ceva la un copy center, trebuie sa merg cu mașina, ceea ce este neplăcut, iar costurile de listare erau de peste 1 leu / pagina color.

Așadar dacă listați ceva săptămânal, de multe ori color, și nu vreți să dați 2000 de lei pe o imprimanta laser, eu zic că este o alegere buna.