Livrare de chinezarii acasa de Posta Romana


(István F.) #1

De aproape un an, cel putin in Cluj-Napoca posta romana a inceput sa livreze tot ce comanzi din China in cutia postala (mai exact la cea mai apropriata posta). Problema e ca posta de cartier n-are loc si trimite orice mai mic de o cutie postala medie acasa. (gen te trezesti cu telefonul/raspberry pi/componente in cutia postala)

Daca stai la casa hai sa zicem ca n-ar fi o problema asa mare, dar la bloc ai vecini mai curiosi si daca iti faci cutia postala mare sa incapa cum trebuie coletele oricum oricine poate baga mana in cutie. Iar daca nu ai o cutie corespunzatoare o sa iti forteze pachetul inauntru oricum postasul si se vede ca ai un colet.
Problema e ca eu din 10 colete comandate am primit 1-2 in ultimele 5 luni si nu cred ca nu mi-au trimis cei din China fiindca am comandat doar de la persoane care mi-au trimis lucrurile intr-o saptamana doua de fiecare data.

Are cineva vreo idee cum as putea rezolva aceasta problema ?


(Ionuț Staicu) #2

Dacă se pierde coletul, se pierde pe drum, nu în bloc. Dar dacă vrei musai să scapi, închiriezi o căsuță poștală; e vreo 20 lei/lună sau pe acolo.

Pentru comenzi mai scumpe de 5-6$ faci comanda cu tracking și asigurare.


(Eduard-Dan Stanescu) #3

Si eu primesc direct in cutia postala lucruri, dar doar daca sunt de tip plic, ceva care sa incapa prin fanta cutiei postale, altfel ma duc la posta dupa ele.
Nu vad nicio problema in asta, problema este daca ai tu cutia postala stricata si nu se poate incuia.