Lucrat in interior/exterior

Buna tuturor,

Care sunt preferintele voastre in legatura cu lucratul afara din birou cand vremea permite, de exemplu in gradina sau in parc?

Eu unul stiu ca nu pot sa lucrez afara pentru simplul motiv ca-s prea multe distrageri (insecte, sunete, vant, caini, soare care se reflecta in ochelari/monitor). Sunt curios daca merita la noul birou sa punem niste masute cu prize afara pe terasa.

Vara afara de dimineata sau cand se lasa noaptea si nu bate soarele. Sau cateodata pe la terase in centru. Niciodata nu am prins “the zone” in afara though :smiley:

La birou avem o gradina destul de mare.
Dar nu bate netul pana afara.
Astfel, as incerca sa lucrez afara :slight_smile:
Macar cand am task-uri mai plictisitoare care nu necesita concentrare prea multa.

2 Likes

weekend-urile din vara asta am tot mers la gradina dorobanti (bucuresti) si am fost surprins sa aflu ca sunt la fel de productiv ca acasa la aer conditionat :slight_smile:

singura chestie e sa nu fie extrem de cald (adica +32) pentru ca inclusiv la umbra transpira mainile si merg mai greu pe touchpad.

3 Likes

Eu n-am nicio problema cu insectele si pasarile, pot sa lucrez oriunde doar zgomot (masini, constructii, oameni) prea mult sa nu fie. Umbra, un laptop bun (daca ai o panarama cu 200 nits bafta la vazut ceva afara, trebuie 300++ cum ar fi un macbook, unele dell-uri, thinkpadurile dar nu cu ecranele cele mai ieftine, etc.) si acces ori la wireless ori la un 4g sau macar 3g decent.

Ideea mi se pare foarte buna, eu am mai lucrat afara mai ales cand sunt plecat din oras, e super chill, mai greu e cand iti tii laptopul in poala prea mult timp, te ia durerea de spate, daca ai o masa e direct birou in natura.

Când e înnorat afară, lucrez în casă. Când e însorit, lucrez în casă cu draperiile trase. Simplu, nu? :smiley:

Cei care lucrează de afară: nu vă deranjează glossyness-ul ecranelor?

1 Like

Am incercat chiar in dimineata asta, glossyness-ul macbook-ului nu m-a deranjat si luminozitatea era mai mult decat ok la umbra.

In schimb, dupa ce am fost muscat de doi tantari, m-am retras in casa.

1 Like

La ce lucrez eu am nevoie de 2 monitoare, cu un monitor de laptop nu fac multe. Iti obosesc si ochii mai rapid de la reflexii (chiar daca ai ecran mat si esti in umbra).

Cand aveam proiecte mai simple a fost destul de ok sa stau pe terasa si sa rezolv bug-uri.

Depinde de ce e afară.
În oras (București) mă deranjează sunetul mașinilor, chiar și cu căști. Plus că dacă sunt elemente care se mișcă în plan îndepărtat mă obosesc.

La țară am lucrat o singură dată afară, dar mi-a plăcut, deși nu stăteam foarte confortabil.