M4 Mac Mini e sfantul graal pentru programatori

Pentru 3-5 mii de lei ai un dispozitiv total silentios care consuma putin si e extrem de rapid chiar si in varianta de baza. Iar daca ai nevoie de mai mult nici M4 Pro-ul nu e asa scump.

In plus Apple Intelligence ruleaza local, adica vei avea un AI local inclusiv pentru XCode/alte aplicatii.

6 Likes

Crezi că ar funcționa cu un Dell vechi de 24" 1920x1200 (16:10)?

N-am mai folosit un Mac din 2013.

Nu, se vede oribil pe 1080p/1200p, recomand 27 inch pe 2560x1440 sau chiar 31/32 pe 2K sau mai bun.

Pe mac exista o mapare la PPI, doar anumite rezolutii la anumite marimi se vad ok la text fiindca scalarea se face diferit.

Poti rezolva cu randare la rezolutie mai mare pe 1200p, sunt aplicatii care fac asta. Dar mai bine un monitor la minim 2K.

1 Like

S-ar vedea similar cu Windows/Linux cu care esti deja obisnuit folosind acel monitor.

Două răspunsuri contradictorii, super! :smiley: Dacă s-ar vedea la fel de bine ca acum pe Linux, aș fi mulțumit. Aceasta este rezoluția cu care mă simt cel mai confortabil. Totuși, am pus întrebarea din teama că ar putea să se vadă prost, așa cum susține @isti37.

Cred ca poti pune si 3 monitoare 4k si n-ar avea nimic. Sunt foarte puternice M-chip-urile de la Apple si pe partea de CPU si pe partea de GPU.

Eu am un laptop M1 dar randarea e la fel din ce stiu. Am testat doar pe un 2.5k si se vede super, o sa testez si pe un 1080p 24" si iti spun cum e

Cel mai usor inviti un prieten cu laptop Mac la tine si testezi cu ochii tai.

Cand foloseam un astfel de monitor pe Mac acum multi ani, n-aveam ce-i reprosa.

Evident ca pe 4K se vede si mai bine, asta nu neaga nimeni.

Pe 1080p sau similar la mac nu ai HIDPI, ceea ce inseamna ca textul e randat la rezolutie foarte mica si fara aliasing ca pe Windows cu ClearType dezactivat. Microsoft ClearType - Typography | Microsoft Learn

Poti folosi BetterDisplay ca sa randezi imaginea la rezolutie mai mare. (Fortezi hidpi randand 2K cu scaling pe monitorul 1080p sau similar)

Pe scurt pe mac textul la 1080p arata cum ar arata 1280x720 pe Windows pe un monitor 1080p cu scaling de la monitor. Vezi pixelii la litere.

Pe linux fonturile oricum se vad oribil cu mici excepții, deci nu cred că observi diferența.

2 Likes

De cand? Acum 6 ani randa bine-mersi, la rezolutie potrivita si cu aliasing.

Diferenta fata de Windows cu ClearType, pe acelasi monitor, era foarte mica.

Exemplu de pe net 1920x1080

Imediat după…

Cred ca am incercat sa il activez in trecut si rezolva in unele locuri dar dupa arata oribil in terminal sau editor.

Cred că o să urmez sugestia lui @Dani și o să încerc să conectez MBP-ul unui prieten.

1 Like

Daca vrei o experienta buna vezi un monitor 4k la 22-24 inch. Ai scaling, nu e o problema ca nu vezi textul.

Oricum e putin aiurea, doar monitoarele 5k de la LG (LG ultrafine) si cele de la Apple sunt garantate sa se mapeze corect. Dar orice 2k deja se vede decent (atentie tot va fi usor vizibil ca e doar 2k) si la 4k e hit and miss, sunt monitoare care nu se mapeaza ok dar majoritatea sunt ok.

1 Like
1 Like