Management de video

O sa incep in curand lucrul la o aplicatie ce permite userilor sa faca upload de fisiere video.
Aplicatia o sa fie scrisa pe server in PHP. Cel putin in prima faza…
Ideea e ca e posibil sa am nevoie sa fac o conversie a fisierelor video. Intentionez sa afisez in format mp4 cu videojs. Asa ca trebuie sa convertesc in acest format. Nu m-am hotarat daca sa fac asta cu un script de bash care sa ramana independent de aplicatie, dar sa supravegheze un folder de unde sa ia toate fisiere, sa le converteasca la mp4 si sa le mute in folderul personal al utilizatorului… Inca nu-mi e clar cum s-ar face asa, dar cred ca m-as lamuri la un moment dat.
Cealalt varianta ar fi sa rulez un script din PHP care sa ruleze ffmpeg si sa ajung la rezultatul respectiv.
Cum credeti ca e mai curat?
Aveti vreo sugestie pe tema asta?

Poti folosi si un serviciu extern pentru partea asta, se face upload acolo si tu te ocupi doar de stocare informatiilor necesare pentru afisare. Ei fac transcoding in ce formate vrei etc… exemple ar fi:
https://zencoder.com/en/


Daca e vorba doar de cateva fisiere video atunci nu se merita dar tot e bine sa vezi ce servicii asigura ei pentru compatibilitate cu device-uri multiple.

1 Like

Serviciu extern cred că e cel mai de încredere.

Dacă e să faci scripturi de conversie poți să le faci în PHP mai bine. E mai flexibil ca limbaj decât bash.

Pot sa recomand PHP-ffmpeg. Este un bridge extrem de util pentru cazuri de genul asta. Also, pune-ti taskurile de convert intr-o coada gen Beanstalk, cu cati workeri vezi ca tine hardware-ul, transcoding usually takes a tole. Generally speaking you’re in for a world of pain, videouri intr-un milion de formate, cu un milion de dimensiuni, diverse setari care sa fac pentru profile diferite de encodare si multe, multe altele. Sfatul meu e daca poti sa externalizezi toata munca ar fi bine, dar de obicei, pentru volume mari e cam scump.

Edit: Also ffmpeg + ubuntu != love. Dintr-un motiv care imi scapa, in ubuntu au fost probleme cu package mantainerul care a pus avconv in loc si care dadea warning-uri cand se dorea folosirea ffmpegului. Asa ca iti recomand, daca dezvolti pe ubuntu, sa folosesti unul din buildurile statice.

2 Likes

O sa trebuiasca sa dezvolt eu toata ciorba… Multumesc de ideea cu PHP-ffmpeg. O sa vad cum functioneaza jucaria.