E bine ca noua generație e așa aroganta. Îmi sporește confortul ca e concurenta mai mică.
Haide să discutăm despre modul în care matematica din liceu poate fi folosită în domeniul informaticii:
- Logica matematică: Aceasta este o bază esențială pentru dezvoltarea algoritmilor în informatică și este relevantă într-o gamă largă de aplicații.
- Geometrie și trigonometrie: Acestea sunt importante pentru aplicații legate de grafică computerizată și pentru a rezolva probleme legate de desenare sau locuri de muncă care implică aspecte spațiale.
- Numere complexe: Deși nu sunt atât de frecvente, numerele complexe pot avea aplicații în înțelegerea conceptelor de spațiu cu mai multe dimensiuni. A si emisto ca C reunit cu infinit iti da o sfera Riemann
Sigur se gasesc niste aplicații
- Analiza matematică: Este fundamentală în calculul numeric, machine learning și în înțelegerea complexității calculului algoritmilor.
- Algebra vectorială (vectori, matrici, etc.): Este esențială în machine learning, calcul numeric și are aplicații într-o gamă variată de domenii de statistică.
- Algebra teoriei grupurilor (grupuri, monoizi, corpuri, inele, funcții, relații): Deși nu este direct implicată în grafuri sau limbaje de programare, teoria grupurilor are aplicații în teoria limbajelor formale, criptografie și teoria grafurilor, ceea ce o face o ramură importantă a matematicii în informatică.
Asta, asa de inceput. Nu o lista fixa… cu siguranta se poate adaugi
Acum e varsta la care visezi. Esti la doar cativa ani distanta de perioada in care visai sa devii astronaut. Realitatea insa e ca probabil nu vei deveni astronaut iar apogeul maxim din viata ta va fi un zbor cu avionul, la fel cum probabil nu vei deveni un geniu informatic ci probabil vei ajunge sa dai argumente pro-tailwind pe aici.
La varsta ta erau alti programatori de succes care deja falsificau buletinul parintilor ca sa scrie soft de miliarde prin Los Angeles, in timp ce aveau intalniri de afaceri cu Bezos asa ca aroganta asta e nefondata.
Inca nu sti nimic, dar ai deja convingeri. Mai lucreaza la atitudine.
Cred ca postul e troll de fapt…
troll ca troll, dar eu sper ca unii de aici nu dau aceleasi sfaturi si in viata reala. ori sunt niste nimicuri generale cu care n-ai ce faci, ori sunt sofisme cu multe cuvinte.
daca as avea acum varsta lui probabil as apela la ChatGPT.