Mediu universitar Timisoara


(dacian) #1

Termin liceul si vreau sa continui pe o facultate de Informatica si m-am Timisoara.Am auzit in trecut ca mediul universitar in Timisoara e cam corupt, adica sunt multi afaceristi care umbla cu mita pe la examene(sesiuni) si nu as vrea sa am de-a face cu asemenea oameni.
Ati auzit chestii de genul aceasta?Ma intereseaza in special Universitatea de Vest, Facultatea de Matematica si Informatica, sectiunea Informatica.


(István F.) #2

Coruptie in tara asta este peste tot, daca gasesti ‘afaceristi’ din astia esti liber sa ii denunti…
Succes cu BAC-ul prima data :slight_smile:

Daca iei BAC-ul cu minim 9 la info si la mate atunci poate merita sa incepi facultatea, in caz contrar vezi o scoala profesionala pe gustul tau, probabil o sa ai un salariu mult mai bun in primii 5 ani si o sa ai si ceva terminat, facultatea nu o sa iti garanteze nimeni ca o vei si termina. (nici nu te va ajuta) Respectiv, chiar daca o termini, iti va trebui experienta si pasiune. Experienta mea cu info, mate-info si fizica a fost ca pasiunea si dorinta de a invata ti se duce destul de rapid cu facultatile de la noi oricat de mult ti-ar placea.


(Adrian) #3

Chiar oricat? Sa fim seriosi, nu e dracul chiar asa de negru.


#4

Trebuie sa privesti rezultatul final, adica cel de la angajare - cata relevanta va avea. Si in marea majoritate a cazurilor pe angajator nu il va interesa daca ai terminat la o facultate cu spaga. Ci ce stii sa faci, cum se poate el folosi de serviciile tale ca sa genereze profit. Is that simple. :slight_smile:


(Bogdan) #5

Daca ai posibilitatea sa o faci, fa-o. Nu o sa ti se predea ultimele buzzworduri din web development, dar ai sansa sa inveti cum sa inveti. Pasiunea pentru domeniul asta, daca exista, nu se duce asa usor din cauza unor cursuri sau profesori.