Mic dejun: Lapte cu proteine de zer, cu cereale sau chec. În principiu orice, dar dimineața mi-e greață de toate.
Prânz: Supă la alegere făcută de soție (de la supă cremă la ciorbe clasice). Fel principal legume (sau rizzotto cu ciuperci) + friptură de pui/porc/somon. Vita e bestială (Black Angus) dar prepararea e mai dificilă. Dacă o fierbi repede se întărește. Apoi e foarte greu să găsești o carne de vită fără grăsime. Plus o prăjitură în funcție de chef.
Seara: De la pizza la sandwich-uri, lasagna, ceai, bere ori iaurt, plăcintă cu mere, etc. Ultima dată am făcut paste carbonara cu lardons și mix de paste carbonara. A ieșit ok-ish. Prefer ceva șuncă mai puternică. Oricum, de asta aș muta chestiile mai consistente dimineața.
De băut, când cum. Prefer să beau apă dar uneori am chef de suc și beau doar suc o săptămână întreagă. Mă chinuiesc să beau un pahar de Cola dimineața pentru cofeină. Nu îmi prea iese că nu-mi place nimic dimineața. Băuturile sunt în general cele de genul 100% natural, ocolesc chestii care au doar 12% - 50% conținut de fructe, dar, ironic, în România toate sunt făcute din suc concentrat. În Franța efectiv erau din fructe stoarse. Și, da, erau ceva mai scumpe (10 - 14 lei cutia). În weekend stoarcem portocale + grapefruit. 98% din timp e cel mai bun suc, dar procesul e lung și anevoios. Ne-ar trebui un https://www.lancom.ro/images/detailed/4/storcator_portocale.jpg
Soția vrea să gătim acasă. Dar nici unul nu prea are timp și chef. Așa că gătesc eu, deși nu vreau. Ce? Păi iau carne gata condimentată și o arunc într-un vas de yena în cuptor 20 - 40 de minute cu ceva ulei de măsline. Sau iau piept de pui și îl arunc într-o pungă cu niște mix de la Knorr/Maggi. Sau mai aruncă soția ceva carne + legume tot așa în cuptor. Iese destul de bun. Am făcut șnițele acum vreo 2 săptămâni. Vreo 8 bucăți, au rămas 2 în frigider că toată săptămâna soția a mâncat în oraș.
Ca supe, preferăm să aruncăm într-un vas niște legume, ca de exemplu ciuperci. Fierb câteva minute (nici nu știu cât), le lăsăm să se răcească, ceva condimente, amestecat cu mixerul vertical => supă cremă. Cea de ciuperci, sparanghel, broccoli ies bestiale. Supa cremă de legume când și când.
O dată pe săptămână mai ieșim la un restaurant. Din 2 în 2 săptămâni mai comandăm mâncare, ne place mâncarea de la mexicani (tacos, burritos, enchiladas, etc.) De când am stat vreo 10 zile în Thailanda a început să ne placă mâncarea picantă.
E echilibrat? Not really. E mai bine decât doar mâncare din Food Court? Cam da. Durează ceva timp pregătitul (cam 2 ore la 3 zile) și necesită să te organizezi cu cumpărăturile.
Ah, da, și de anul ăsta facem pâine în casă. Am făcut o aplicație de estimare a costului mai demult și am aruncat îngredientele în ea la prețul de pe bon și pâinea făcută în casă e marginal mai ieftină decât de la magazin dar o poți face cum vrei tu.
Înainte de soție, dădeam o fugă la Mall și mâncam. Făceam niște cumpărături și mă întorceam acasă în 60 de minute. Restul de 23 de ore le petreceam acasă cu ceva munca și o grămadă de gaming. Rezultatul: maxim 76 de kilograme. Mergeam și pe la sală dar nu mă omoram. Pizza, șnițele, cordon bleu-uri, piure de cartofi, cartofi pai, sucuri la greu.
Acuma stau mai puțin la calculator, mâncare în casă, visez să am 23 de ore pe zi libere, drumuri, telefoane, ajutat soția, făcut curat, spălat, aranjat, cam tot ce trebuie făcut în casă pentru 2 persoane plus mers la sală. Rezultatul: 88 de kilograme.