Merita sa cumperi PhpStorm?

Nu știu ce să spun, și VSC și Sublime mi-au dat bătăi de cap când a venit vorba de extensii mai complicate (de obicei cele ce erau spre IDE: autocomplete inteligent & co).

În PHPStorm există plugins. Click, click, done.

Am instalat un singur plugin ca arhivă și a mers fără probleme.

Ce nu îmi place este că orice schimbare de plugins (update, install, uninstall) înseamnă restart IDE. Dar asta e altă poveste :slight_smile:

1 Like

Emacs+ Patched, Shortcut Translator, isearch, recenter-top-bottom si inlocuieste cat poate din emacs :wink:.

Ultima oara cand am verificat (ieri?), VSCode foloseste JSON pentru config. JSON nu este human readable.

IDE-urile per limbaj (re: PHPStorm pentru PHP, PyCharm pentru Python, etc.) detin code formatter (via reformat code, Ctrl-Alt-L default) implicit. Dupa cum a spus si @iamntz, plugin-urile se instaleaza cu un clic.

Backstory: PHPStorm + GoLand in paralel, zilnic, iar in ultima perioada si PyCharm in acelasi proiect. Imi automatizeaza si simplifica foarte multe task-uri, imi salveaza mult timp, implicit se plateste singur :slight_smile:.

Edit: am folosit PHPStorm, WebStorm, GoLand, PyCharm pe macOS (>=Sierra), Windows 10, Debian/Arch. Merge peste tot. Doar sa ai SSD ca altfel imbatranesti langa el :slight_smile:.

1 Like

Deja am 3 ani de cand tot platesc licenta si a meritat din plin.

1 Like

Hai ca te ajut eu sa iti reformulezi intrebarea:

“Merita sa dau 8.9 euro pe luna pentru un IDE cu care pot produce X mii de euro pe luna si care imi optimizeaza si usureaza foarte mult munca permitandu-mi sa muncesc mai mult si mai bine?”

Ma ia capu’ cand citesc intrebari de genul asteia postata aici, timpul irosit pentru ca toti oamenii sa iti raspunda la intrebarea asta costa cat licenta de phpstorm pe cativa ani cel putin. Fa un experiment, rupe o shaorma de la gura pe luna si vezi si tu daca iti place, ce e asa de complicat? Nu mai fiti ba atat de zgarciti, voi munciti pe capace de pepsi, nu tot din soft mancati si voi?

5 Likes

Dacă ești în primul caz merită, în al doilea nu.

Daca esti angajat iti ia firma licenta ;), chiar si la 5000 de lei, tot e 1.X mii de euro.

1 Like

De ce asa mult aer in piept, crezi ca toti sunt maetsri si produc mii de euro dintr-o sclipire de geniu. Daca te deranjeaza treci peste si nu pierde timpul tau pretios.

Pentru ca este stupid sa iti faci atat de multe probleme si sa ai atatea intrebari pentru 40 de lei! Mai ales ca renunti oricand vrei tu la subscriptie. In plus multi din astia de scriem pe forum traim din soft si mi se pare normal sa platesti atunci cand folosesti ceva.

1 Like

E vorba de 10 euro pentru un software care a primit de-a lungul timpului review-uri foarte bune.
Pana si eu stiu ca e f bun si nu lucrez in php.
Arunci 45 lei pe luna pe alte chestii mult mai prostesti de-atat.
Deci da, daca iti place un produs, il cumperi (de la aplicatii pe telefon, pana la spotify si altele).

1 Like

Merita sa cumperi PHPStorm sau orice ide :grin:

  • Da
  • DA!

0 participanți


Este on topic

Probabil ca PHPStorm se merita cumparat fiindca pentru php garantat IntelliJ are cel mai bun debugger/autocomplete/linter integrat.

Daca tot stack-ul e pe TypeScript/Python eu n-as zice ca IntelliJ deja o sa fie chiar asa de bun overall incat sa se merite daca facem o prezentare cu ce poate unul si ce poate altul (ma refer la VSCode). Sunt foarte aproape unul de altul ca si IDE, amandoua au probleme, amandoua au avantaje. VSCode automat sugereaza plugin-urile cum deschizi codul, deci eu il ridic total la rangul de IDE. Pentru TypeScript practic e un IDE by default, pe cand IntelliJ te pune sa avertizezi toata lumea sa ia Ultimate ca pe celelalte versiuni e gunoi IntelliJ-ul (vezi Community/PhpStorm/WebStorm/GoLand…), e facut direct sa nu iti mearga.

Eu personal as alege 32Gb de RAM sau un procesor mai bun in laptop in loc de o licenta IntelliJ (e 500 de euro ultimate, doar ultimate pot folosi la ce lucrez eu).

Băi, nu te supăra pe mine, dar… cred că te-au păcălit. Pentru restul oamenilor e 15€/lună…

Acum ceva mai serios: ce lucrezi de ai nevoie de ultimate? Ce unelte sunt în ultimate care nu sunt în restul? Descrierea este un pic… uhm… vagă.

1 Like


(bine pentru firma nu eu platesc oricum, acasa se poate sau se putea rezolva si romaneste sau la 15 euro clar se merita)

Ai câteva erori în argumentele tale:

  1. Spui că decât să cumpere licență mai bine își cumpără CPU sau RAM
  2. în conditiile în care oricum nu tu plătești licența;
  3. și în condițiile în care tu ai nevoie de un setup mai… ne-natural IDEA + Typescript

Asta ca să nu spun că discuția era despre PHPStorm, nu despre IDEA.

1 Like

Daca firma o ofera din start la toti nu e o problema, daca nu o ofera trebuie sa faci cerere. Poate nu mai sunt licente si trebuie cumparate.

Poate la developeri le dau licente, poate la QA nu. Eu folosesc TypeScript si pentru automatizare ca sa ne putem ajuta intre noi fiindca proiectul are o dificultate ridicata la automatizare.

Oricum, la phpstorm iarasi grija cu TypeScript, mai bine luati ultimate fiindca TypeScript e cam standard la orice proiect decent de frontend/JS/node.

ce anume nu suporta phpstorm din ts? ca eu stiu ca-l folosesc. si sunt absolut sigur ca am platit 200e, nu 500

2 Likes

M-am uitat mai atent si se pare ca PhpStorm si WebStorm suporta typescript, ceea ce nu stiam.

2 Likes

Hotararea este luata, il voi platii lunar. Ma bucur de toate raspunsurile din acest topic. Sa aveti spor in toate.

3 Likes

Il folosesc si eu cand am nevoie de autocomplete si debugger. In rest raman la SublimeText.

1 Like

Bineinteles ca merita, For Individual Use licenta costa 89EUR pentru PhpStorm sau 250EUR pentru toata suita.

Eu ma gandesc sa-mi cumpar toata suita de indata ce imi expira licenta de student.

1 Like