Merita sa cumperi PhpStorm?

Probabil ca PHPStorm se merita cumparat fiindca pentru php garantat IntelliJ are cel mai bun debugger/autocomplete/linter integrat.

Daca tot stack-ul e pe TypeScript/Python eu n-as zice ca IntelliJ deja o sa fie chiar asa de bun overall incat sa se merite daca facem o prezentare cu ce poate unul si ce poate altul (ma refer la VSCode). Sunt foarte aproape unul de altul ca si IDE, amandoua au probleme, amandoua au avantaje. VSCode automat sugereaza plugin-urile cum deschizi codul, deci eu il ridic total la rangul de IDE. Pentru TypeScript practic e un IDE by default, pe cand IntelliJ te pune sa avertizezi toata lumea sa ia Ultimate ca pe celelalte versiuni e gunoi IntelliJ-ul (vezi Community/PhpStorm/WebStorm/GoLand…), e facut direct sa nu iti mearga.

Eu personal as alege 32Gb de RAM sau un procesor mai bun in laptop in loc de o licenta IntelliJ (e 500 de euro ultimate, doar ultimate pot folosi la ce lucrez eu).

Băi, nu te supăra pe mine, dar… cred că te-au păcălit. Pentru restul oamenilor e 15€/lună…

Acum ceva mai serios: ce lucrezi de ai nevoie de ultimate? Ce unelte sunt în ultimate care nu sunt în restul? Descrierea este un pic… uhm… vagă.

1 Like


(bine pentru firma nu eu platesc oricum, acasa se poate sau se putea rezolva si romaneste sau la 15 euro clar se merita)

Ai câteva erori în argumentele tale:

  1. Spui că decât să cumpere licență mai bine își cumpără CPU sau RAM
  2. în conditiile în care oricum nu tu plătești licența;
  3. și în condițiile în care tu ai nevoie de un setup mai… ne-natural IDEA + Typescript

Asta ca să nu spun că discuția era despre PHPStorm, nu despre IDEA.

1 Like

Daca firma o ofera din start la toti nu e o problema, daca nu o ofera trebuie sa faci cerere. Poate nu mai sunt licente si trebuie cumparate.

Poate la developeri le dau licente, poate la QA nu. Eu folosesc TypeScript si pentru automatizare ca sa ne putem ajuta intre noi fiindca proiectul are o dificultate ridicata la automatizare.

Oricum, la phpstorm iarasi grija cu TypeScript, mai bine luati ultimate fiindca TypeScript e cam standard la orice proiect decent de frontend/JS/node.

ce anume nu suporta phpstorm din ts? ca eu stiu ca-l folosesc. si sunt absolut sigur ca am platit 200e, nu 500

2 Likes

M-am uitat mai atent si se pare ca PhpStorm si WebStorm suporta typescript, ceea ce nu stiam.

2 Likes

Hotararea este luata, il voi platii lunar. Ma bucur de toate raspunsurile din acest topic. Sa aveti spor in toate.

3 Likes

Il folosesc si eu cand am nevoie de autocomplete si debugger. In rest raman la SublimeText.

1 Like

Bineinteles ca merita, For Individual Use licenta costa 89EUR pentru PhpStorm sau 250EUR pentru toata suita.

Eu ma gandesc sa-mi cumpar toata suita de indata ce imi expira licenta de student.

1 Like

Da, toata echipa noastra foloseste PHPStorm.

Pont: cumperi o adresă de email .edu de pe ebay cu $2, apoi îți activezi licența student folosind acel email aici: https://www.jetbrains.com/shop/eform/students

Ah, si avand cont de jetbrains, setarile se sincronizeaza pe cloud :wink: Si poti folosi jetBrains Toolbox sa instalezi/updatezi mai usor.

De ce sa faca asta? :facepalm:
A zis ca va plati lunar pt subscriptie.

1 Like

Am eu o problemă cu licențele tip subscriptie :slight_smile:
Licențe cu plată one-time am cumpărat si folosesc, multe. Si unele scumpe.

Plus ca mi se pare foarte scump cât cer băieții de la JetBrains. Anual.

1 Like

De ce îl folosești atunci?

Btw, licențele JetBrain sunt printre cele mai ok abonamente: după un an poți să te oprești din plătit și rămâi cu versiunea aia; adică ~80€.

Chiar este mult pentru o unealtă ce o folosești zi de zi? :confused:

3 Likes

La firmă am licență, si e pentru firma only.
Sa plătesc separat, individual, nu merită suma aia.

Eu azi m-am jucat cu WebStorm EAP fiindca vroiam sa scriu documentatie de debug cu IntelliJ la proiect. Concluzia e ca e absolut oribil modul in care schimbi temele. Fonturile (toate) sunt total pe langa ce ar trebui sa fie pe Windows, ceea ce stiam deja, (poti seta dimensiunea doar in intregi, nu merge de exemplu 12.5). Poate pe linux sau pe mac sta mai bine. Partea buna e ca functioneaza TypeScript.

Font rendering-ul cu Java mi se pare cel mai mare motiv pentru care zic ca Java is bullshit, in 20 de ani n-au reusit sa faca rendering decent de font-uri in nici o aplicatie Java. (exceptie Minecraft) Orice tema inafara de Darcula sau Light e absolut oribila din cauza font-urilor. (unde e italic zici ca notepad de pe windows 98 randa mai bine) si daca caut pe Google fiecare raspuns doar imi confirma parerea ca Java ii o prostie pentru aplicatii cu interfata.

Dupa nu ia config-ul de pe IntelliJ Ultimate in WebStorm, trebuie sa creezi config nou altfel search-ul e total pe langa, nu gaseste text in fisiere, de definitii nu mai zic nimic.

A 3-a problema e ca incarc un proiect, nu am folderul .idea in el dar tot imi incarca de undeva proiectul si zice ca JAVA_MODULE is not found.

A 4-a problema e ca prettier si TSLint sunt un chin de setat pe IntelliJ, caut cum se seteaza si dau de file watchers care trebuie configurat manual si iti trebuie facultate sa il configurezi ca sa iti puna punct si virgula dupa standardele proiectului la save. Dupa am descarcat ceva tema care imi placea cum arata in poze dar era un .jar si nu stiam cum sa il folosesc.

N-am ajuns la debugging and stuff, dupa 30 de minute de uitat la text in el am renuntat.

Ca si cireasa de pe tort, nu ai un singur fisier de config la proiect, ai un folder intreg cu vreo 6 fisiere xml separate. Daca vrei JSON trebuie sa exporti si sa importi manual. Fisierele nu sunt compatibile intre IntelliJ-uri.

Eu venind din lumea VSCode am autocomplete si documentatie la tot ce tine de configurare in JSON. In XML n-ai autocomplete cu setarile posibile, daca vrei sa aflii cum ar trebui sa arate un XML din intellij cauti pe stackoverflow.

E oribil, dar debugging-ul si refactoring-ul e cel mai bun din pacate. In unele cazuri merita, in altele no way.

În VSCode poți importa setările din Visual Studio (sau din VS poți importa setările din VSC)?

Costă 25 EUR pe lună un abonament pentru toată suita Jetbrains, adică în jur de 1 EUR / zi, iar tu te întrebi dacă merită să plătești? :slight_smile:

1 Like