Merita sa faci informatica economica la craiova?


(Andrei Pacala) #1

Salutare m-am decis sa nu mai dau la poli timisoara si sa ma reorientez spre craiova feaa,departamentul de informatica economica.
Ideea e ca mi am schimbat si orientarea in cariera si doresc sa ma fac ux designer sau ceva in domeniul proiectarii de interfete de websiteuri,proiectarii de interfete de aplicatii mobile etc.
Stiu ca la informatica economica faci un fel de strutocamila(informatica amestecata cu economie).
Asa ca doresc sa va intreb :daca acest departament nu e bun pentru programare,dupa cum spun multi,macar este cat de cat bun pentru proiectare de interfete?(web,mobile etc).
As dori sa raspunda numai cei care stiu tot ce misca la acest departament sau cei care au cunostiinte,nu neaparat la craiova,dar poate in alte orase.
Va multumesc anticipat!!!


#2

Salut.
Ca parere personala, eu am terminat-o (acu vreo 5 ani) si nu se merita de nici o culoare. Acel informatica din numele specializarii e cam 30% poate si mai putin. Si nu informatica in care sa te invete cum sa gandesti cat de cat. Sunt cateva cursuri cu diverse programe folosite in contabilitate, suita office, parte de front-end html, css, js si un curs cred de c++. Si cam atat. Aproape tot din ce lucrez acum am invatat din programarea din liceu(care te invata algoritmica) si singur de pe net. Faculta e doar sa fie, cel putin acu cativa ani.
Parerea mea e sa o faci daca ai neaparata nevoie de hartie, altfel fa info simplu, daca tot nu o sa folosesti cunostintele alea de economie.


(Andrei Pacala) #3

Salut marian,te cunosc si te respect,totusi nu am cum sa nu remarc un lucru la raspunsul tau.
Am specificat,destul de clar,ca nu vreau o meserie in domeniul programarii ,ci in domeniul ux design sau proiectare interfete(web,mobile etc).
Cu siguranta stii mai bine ca mine ca ux designul sau proiectarea interfetelor,nu presupune programare,presupunedoar proiectare a interfetei om -utilizator,wireframeuri si macar cunostiinta teoretica a javascript(teoretic insemnand doar sintaxa) .
Eu aceasta intrebare am pus-o in speranta ca ma va lamurii cineva,daca la facultatea aceasta,se preda macar la un nivel acceptabil proiectarea interfetelor,dupa cum am specificat.
Multumesc mult ,te respect mult pentru ceea ce faci,dar intrebarea era una,si raspunsul tau alta.
La revedere!!!


#4

Ok. Scuze, my bad.
Eu am incercat sa iti fac un rezumat a ce am invatat, ca nu prea stiu de ce ai nevoie ca ux designer,(cred ca e nevoie de ceva gen photoshop pt proiectare, si html,css,js pt implementare, …din nou imi dau cu parerea)
Tragi tu de aici concluzia daca se merita sau nu.
Dar din nou zic pentru 3 cursuri care poate te-ar ajuta nu stiu ce sa zic, nu merita.
O zi faina si tie!


(Aysun) #5

Cu informatica nu o sa faci treaba, poate nici daca te indreptai spre front-end development.

Daca vrei design cauta sa mergi la o facultate de arte, asta implicand ca te intereseaza si UI design.
Doar pentru UX, in momentul de fata, din cate stiu eu, nu exista specializare sau o facultate care sa ajute.

Chiar si intr-o companie mare/corporatie, UX designer-ul mai face treaba de UI sau invers.
Ce vrei tu cu proiectare, wireframe-uri si design se realizeaza cu exercitiu, experienta si niste teorie in spate.

La o facultate de arte o sa inveti despre gestalt principles, mai exact cum sa folosesti contrastul, spatierea, repetarea, typography ca sa poti sa realizezi o compozitie bine pusa la punct.

Iti spun ca om care lucreaza in domeniu pe aceasta specialitate, personal observ o diferenta semnificativa intre un portofoliu de UI realizat de cineva care a terminat arte/arhitectura si unul care nu (adica eu). O teorie bine pusa la punct te poate ajuta si sa creeze o diferenta.

Cat despre facultate, poti sa iei in considerare asta:

  • 70% din timp o sa fie o pierdere de timp, compensata de viata de studentie care e frumoasa
  • 20% o sa conteze cat de mult stii tu sa te implici in proiecte si ONG-uri si sa-ti creez relatii (networking)
  • 10% maxim poate materia predata.

Nu stiu de ce lumea inca se poticneste in ce “facultate sa aleg”. Conteaza prea putin, mai ales la noi unde materia a ramas vescnic in urma fata de realitatile terenului. Mergi undeva cu profil real, fara prea multa bataie de cap, gen Cibernetica ASE 3 ani si in rest studiaza singur, ca ai de unde online.


(Andrei Pacala) #6

deci fama sa inteleg.
Nu se invata nimic legat de ux design in nicio facultate din romania,dar trebuie sa am o diploma obligatoriu(de la o facultate fara legatura cu profesia) pentru ca altfel nu ma primeste la interviu?
tu ce studii ai urmat?


(Aysun) #7

Cam da, unii stramba la lipsa unei facultati terminate. E bine sa fie acolo in CV, sunt studii superioare. Dar o facultate are alte beneficii, pe care le descoperi pe parcurs.
Eu am terminat o facultate de inginerie electromecanica, fara vreo treaba cu domeniul IT.