Meta îți folosește telefonul pe post de cobai fără ca tu să știi

Oarecum e stupida ipoteza fiindca orice aplicatie poate face lucruri in idle.

E stupida si ipoteza ca descarca bateria in mod voit, daca fac negative testing le ia 5 minute sa introduca if(battery < 50%) negativeTesting = false;

2 Likes

Iar ca un protest masiv față de ce fac cei de la meta, primul buton de socializare/share din articol este cel de la facebook.

2% e acelasi lucru indiferent ca bateria-i la 50% sau full. e vb despre principiu. si unde scrie ca descarca bateria in mod voit?

1 Like

Faptul ca ruleaza teste cand e in idle telefonul inseamna ca il descarca in mod voit. Facebook/Messenger e o aplicatie foarte complexa, probabil ceea ce ei testeaza ca si data scientist sunt teste sintetice din care colecteaza date care pot fi foarte importante pentru management/dezvoltatori. Poate vor sa afle ce calitate sa seteze la imagini in functie de viteza de internet medie a utilizatorului sau cata baterie consuma noua versiune cand face acelasi lucru ca vechea versiune pe un anumit procesor in idle. Poate vor sa afle daca utilizatorii observa daca aplicatia consuma cu n% mai multa baterie sau daca se deschide mai incet cu date reale, nu doar intuitie.

Aplicatia e gratuita, stim foarte bine ca Meta isi ia banii din date si reclame. Google asculta 24/7 ce zici ca sa iti afiseze reclame mai relevante in youtube/adsense/cautare.

Asta inseamna ca imi iau imediat Apple ca sa nu imi mai consume bateria Google ?

Miroase foarte tare a SJW, te angajezi la o companie care e faimoasa pentru chestii de genul si dupa vii ca Meta iti foloseste telefonul cand e in idle ca sa ruleze teste pentru a colecta date. Eu m-as fi mirat ca nu colecteaza date…

Ca si principiu n-ar trebui sa faca asta, dar vorbim de o companie care a scazut 60-70% pe bursa.

P.S. Da, e Social Justice Warrior tras la indigo: George JJTA Hayward, Opt. :nerd_face: Data Scientist (ghayward.github.io)

Dar, George are cateva articole chiar interesante pe site.

Eu am dezinstalat Facebook și Instagram.

1 Like

Eu nu renunt la Facebook fiindca multe din ce folosesc zi de zi ca sa imi castig painea a fost dezvoltat de ei si ca filozofie si ca solutie, am invatat mult de la ei. Pe partea de dezvoltare de software n-au egal. (aici ma refer la react, jest, flow, flux, hack…, daca nu erau probabil toti eram cu Angular si TypeScript nu lua avant daca nu era flow)

1 Like

Nu am spus ca am renuntat la Facebook. Ci ca am dezinstalat aplicatia.

De-asta le iei apărarea :))

Oarecum da, am un bias, nu pentru ca imi place Facebook (aplicatia)/Messenger/Instagram, ci fiindca imi place tehnologia si principiile pe care le-au creat si facut open-source.

E putin hilar subiectul fiindca analogul in Romania ar fi urmatorul:

  1. Cineva se angajeaza la o firma care dezvolta jocuri/aplicatii pentru pacanele, sali de jocuri, pariuri virtuale etc., salariul e de cateva ori mai mare ca salariul al unui programator cu salariu deja mare.
  2. Omul descopera ca pacanelele pot cauza probleme grave de sanatate daca jucatorul sta prea mult in fata aparatelor.
  3. Propune ca aparatele sa puna o pauza obligatorie de 10 minute dupa fiecare 50 de joc intr-o sedinta interna. Lumea rade de parca ar fi cel mai bun din lume la stand-up comedy.
  4. Decide sa scrie un articol si sa il trimita la fiecare ziar din Romania.
  5. Este concediat pentru ca “a dezvaluit ca cei care lucreaza la pacanele omoara oamenii cu buna stiinta”.

Basically, cine a venit cu avertismentul e un fel de Sheldon Cooper in viata reala. E programator, broker, avocat, matematician si politician, in acelasi timp.

Eu am restricții personale cu privire la utilizarea aplicației. Doar așa am reușit să obțin un use time rezonabil. Foarte rar mi se întâmplă să intru în programul de lucru, excepțiile fiind căutarea de informații, comunicarea, ceva cu scop. Și mi-e foarte bine așa. Și așa mă simt cumva dependent din anumite puncte de vedere.