Mici unelte bune la casa omului

Recent am vazut pe un thread o referinta la ngrok - care e un mic tool pentru publicarea unui unui server local pe internet. Bun pentru teste locale care trebuie sa interactioneze cu servicii externe, gen facebook/google login, ping-back-uri de la GitHub etc.

Am avut in trecut problema pe care o rezolva unealta asta. Dar cumva nu mi-a dat prin cap sa caut o solutie si am suferit aiurea in consecinta.

Ma gandesc acum ca poate sunt o groaza de astfel de unelte. Poate ar fi interesant sa facem un thread pe tema asta. Am 2-3 in minte, cu care vreau sa seed-uiest threadu-ul.


Ideal ar fi sa fie chestii mici si single-purpose, pe idea do one thing and do it well. Ofc, un tl;dr la capabilitati si eventual exemple de cum va ajuta in workflow-ul vostru sunt bine venite.

11 Likes

Ca sa incep, de ceva vreme folosec snyk.io, care e un scanner de dependinte vulnerabile. Ii dai acces la repository-urile de JS, Python etc. iar cand descopera o dependinta problematica te alerteaza, si chiar iti face un PR cu un fix.

Chiar recent a descoperit niste probleme cu un moment-js susceptibil la DoS-uri.

5 Likes

Un alt tool pe care-l folosec de mai multa vreme e gemfury - un package repository privat. Pentru proiecte publice, e gratis, dar pentru cele private trebuie platit.

Ce imi place e ca are suport pentru mai multe sisteme de pachete - rubygems, npm, composer, pypi, bower, nuget, dar si apt/get si yum. Am vazut ca unele organizatii care se ocupa de infrastructura asta au si o varianta “pe bani” (npm in principiu), dar pentru medii eterogene nu e o solutie asa de buna. Intre ce ofera astia ar trebui sa acopere cam tot ce misca intr-un proiect modern, sans Java din nefericire.

Pt logging folosesc log4net. See configureaza in app.config sau web.config si se folosesre usor.

De asemenea face si rotirea log urilor

Postman pt testare de api si nu numai

Soap Ui pt testare serviciilor web soap

1 Like

Un bash script care micșorează dimensiunea imaginilor de raspberryPi. Mi.a fost super util dar l-am descoperit târziu. Are și opțiune pentru autoexpand

5 Likes

Am incercat tool ul pe un repo de java fork uit si a gasit ceva vulnerabilitati

2 Likes

un topic cu tot felul de unelte :slight_smile:

De asemenea am mai folosit aces site

Cred ca exista vesiunea si pt java

2 Likes

Un proxy reverse simplu pe care il folosesc pentru microservicii este acesta
https://github.com/geosoft1/reverseproxy

Pentru sincronizarea rapida unei colectii de fisiere de pe un server pe un numar mare de calculatoare (prin http) un proiect simplu si util este

https://github.com/geosoft1/filesync

Ambele proiecte se configureaza prin fisiere json si ruleaza pe orice platforma (Windows,Unix/Linux). Nu sunt necesare drepturi de administrare.

4 Likes

Ce scurte sunt fisierele
main.go

Eu am folosit Laragon pentru a rula un server local, mi-a placut ca are bash-ul de linux, apache-ul si heidisql, plus alte inclusiv ngrok…

Laragon initial a fost o solutie buna pentru … a rula laravel pe localhost , insa spre suprinderea mea acest program nu e doar pentru php.

Pe mine spre exemplu m-a atras ca e are si ceva special pentru Golang si Python…

2 Likes

https://jsoneditoronline.org/ pentru vizualizat json-uri rapid. Ma enerveaza PHPStorm ca ma obliga sa creez fisier nou pentru asta.

2 Likes

BTW:

Noul Firefox are un view-er care iti arata un json-ul in mod “frumos”, adica fara acolade si altele


json-ul se poate descarca, copia, afisa raw si se pot vedea header-ele

Json-ul este de aici
https://jsonplaceholder.typicode.com/

Pentru asta eu folosesc cu mult spor Postman , mie imi place ca poti face dosare in care sa poti pune mai multe requesturi…

Desi si in phpstorm ai un plugin special pentru asta, eu nu sunt fan firefox…

1 Like

L-am precizat intr-un raspuns anterior
:wink:

Destul de interesant Laragon

Foloseste cineva tool-uri create personal ?
Scripturi, mici biblioteci, snippet-uri de cod

Da. Eu am un mic utilitar scris in python cu care editez host-urile din windows direct din linia de comanda.
Functioneaza ceva de genul hosts -a [domeniu] -i [ip]

1 Like

Smecher
:sunglasses:

Eu lucrez la o mica biblioteca care arata informatii despre un obiect. O fac in C#
Este inca in stadiul alfa
:slight_smile:

Andrei, mi se pare ca este si un editor pt fisierul hosts din Windows

1 Like

Fisierul hosts poate fi editat si cu notepad, nu e neaparat nevoie de un utilitar dedicat, insa pentru mine era important sa pot face acest lucru direct din bash (cam tot workflow-ul meu se invarte in jurul a trei lucuri: PHPStorm, Chrome, Git Bash)

Cand am cautat acum un an nu am gasit ce imi doream eu, de asta mi-am facut singur :slight_smile: Posibil acum sa existe

2 Likes

Un splitter http pentru aplicatii time series si nu numai. Detalii in anuntul oficial de mai jos. Poate mai foloseste cuiva.

2 Likes

Apixu este un api pentru vreme. L-am folosit in mai multe proiecte. Imi place ca este simplu, se pate folosi cu http sau https, intoarce raspuns in json sau xml. Are biblioteci in mai multe limbaje cum ar fi C#, php, node.js, Ruby, java, perl, python.

De asemenea crearea contului se face foarte usor, folosind Facebook, Google+ si Github

Documentatia unde se pot gasi mai multe detalii

5 Likes