Microsoft in Talks to Buy Discord for More Than $10 Billion

10 miliarde e o suma uriasa, dar daca luam in considerare ca fiecare proiect/gamer/grup de discutii e pe discord in ziua de azi e clar ca are ceva valoare.

Problema e ca daca incep sa il faca la fel de scump ca si Slack-ul o sa moara.
Am vazut ca se practica foarte mult postarea de continut NSFW si gore de boti pe serverele care nu confirma numarul de telefon, daca vine un bot de genul dupa te trezesti ca ai mii de poze care te pun intr-o situatie naspa. Microsoft sigur va cauta o solutie.

Daca ii cumpara o sa introduca metode de blocare a canalelor care incalca termenii si conditiile. Dupa ce au cumparat de exemplu AltspaceVR te trezeai cu moderatori ascunsi/boti in event privat care te banau daca vorbeai de ceva ce contravine TOS-ului.
E.g daca zici ceva sensibil te baneaza imediat ca poate e un copil in event-ul/room-ul privat. Microsoft nu e imun la social justice warriors, Discord n-are treaba acum.

Păi este[1] mai scump decât Slack și oferă mai puține features (majoritatea sunt vanity perks). :slight_smile:


  1. $100/an Discord vs ~80/an Slack. ↩︎

Iti trebuie nitro doar daca vrei sa faci boost la serverul tau sau sa iesi din multime. In rest functioneaza bine merci si varianta gratuita.

La slack iti trebuie 80/cont.

Nitro daca vrei calitate mai buna la video plus alte lucruri care sunt mai mult gimmick-uri.

1 Like

Daca vrei video folosesti Skype/Google/Zoom/WebEx/Screen/Tuple/Youtube cu OBS. Abonamentul lor actual e mai mult un abonament de sprijin al serviciului.

Nu cred că Discord se va adresa vreodată mediului business. La o adică, MS are Teams pentru treaba asta (și care merge foarte mișto pe partea aia).

Cred că, mai degrabă, vor să compenseze cumva pierderile de utilizatori de la Skype.

Ca si utilizator zilnic de Teams marturisesc ca nu am folosit o porcarie mai mare in viata mea. Cred ca si IRC e mai putin frustrant.

2 Likes

Nici vorba. Pe langa faptul ca schimba UIul (altii ar zice UX, in fine) ca pe șosete, de nu gasesti nimic in interfata cand tu ai de intrat in sedinta, mai pierde si conexiunea cu Jabra headset (azi de 2 ori am restartat computerul, ca un simplu restart de teams nu e destul). Pai e lucrez bre, am zeci de chestii deschise, cum adica sa fac restart ca se trezeate M$ sa imi zica “teams can’t hear you”, pai scoate frate bugurile sau macar nu baga altele, lasa-ma in amarul meu sa imi fac treaba.
Tin minte acum doi ani, mergea combinatia skype + Jabra de dadea clasa tuturor, bonus ca mergeau butoanele de pe casti… Teams sughita daca le atingi… de ce de ce de ce a trebuit sa o omoare.

Ontopic: sper sa nu cumpere astia iar ceva si sa scrie ei din nou, mai “bine”. Stiu ce vorbesc. Am lucrat intr-o firma care apoi a devenit M$ shopping, au rescris gunoaiele in c# si sql server, mergea ca ceapa. Noi facusem o racheta spatiala, da’ era in PHP si cu mysql si postgres si dracovenii opensource. Am fost candva acum 12 ani la interviu PHP in Paris, am aflat la fata locului ca sunt cumparati de M$ si ca se va rescrie tot in .net (am refuzat sa raspund la întrebări, pt ca nu m-au lasat sa ies pur si aimplu din cladire + nu a mai auzit nimeni de startupul ala cool de muzica).

Eu de ceva vreme am inceput sa folosesc solutiile de meeting si colaborare in browser (mai precis in Chrome) si chiar mi-au mers ok, nu stiu acum daca sunt diferente notabile intre versiunea online si cea instalata. Dar da, Teams este un dezastru ca si UI/UX. Probabil singura lui calitate e ca integreaza suita office, in rest. …

Acum, să spun drept, nu am folosit direct teams, dar nevasta a fost foarte încântată pe toată perioada școlii online (învățătoare) iar singurul neajuns a fost că pe mac nu poți (puteai?) face share screen cu audio.

1 Like

Eu il folosesc in fiecare zi.
Probleme prea mari nu am avut, folosesc aplicatia de desktop. Consuma cam multa memorie, chiar si cand nu face nimic, se mai blocheaza din cand in cand, cand suni pe cineva, desi persoana raspunde, continua sa sune. Nu sunt chiar asa de enervante cat sa ma faca sa o dezinstalez.
Ca plus, calitatea audio si share screen sunt ok.

Ma mir ca nu se plange nimeni de Lync(Skype for Business) sau poate au si uitat de ea :blush: