Modificare politica de autorizare API Github

Intretin niste scripturi free pe Github care printre altele lucreaza si cu Github de unde la ultima folosire am primit urmatorul mail:

You recently used a password to access an endpoint through the GitHub API using curl/7.58.0. We will deprecate basic authentication using password to this endpoint soon:

https://api.github.com/user/keys

We recommend using a personal access token (PAT) with the appropriate scope to access this endpoint instead. Visit https://github.com/settings/tokens for more information.

Mergand pe linkurile din mesaj ajung in manualul de utilizare API (https://developer.github.com/v3/auth/#basic-authentication) unde zice ca
daca generez un token il pot folosi in loc de parola dar in acelasi timp si prin metoda cu header de autorizare, exemplu de pe pagina lor:

curl -u username:token https://api.github.com/user
curl -v -H "Authorization: token TOKEN" https://api.github.com/repos/octodocs-test/test

Am testat ambele metode si functioneaza dar nu stiu daca sa modific sau nu scripturile mele pentru ca nu imi e foarte clar din formularea lor daca vor renunta la basic authentication sau ramane si doar inlocuiesti parola cu tokenul. Voua cum va suna acest lucru?

Multumesc.

2 Likes

Păi din ce înțeleg eu din mesajul ăla, ei specifică destul de clar că vor înlocui acea metodă cu cea de-a doua. Deci da, îți poți modifica scripturile.
În altă ordine de idei, durează ceva de la deprecated la removed, dar e mai bine să fi precaut.