Mozilla concediaza 250 de oameni

Puneti-va centura.

Asa ziceai si cu un an jumate in urma.
Pana la urma o nimeresti :smiley:

Mozilla a mai concediat si inainte de pandemie.

Asta cred ca este unul din ei.

Ii mai citesc blogul

Insa ceva imi spune ca nu o sa stea mult pe bara.

Discutia de pe HN
https://news.ycombinator.com/item?id=24120336

Faptul ca vine o criza este sigur(sun ciclice si eventual una vine mai devreme sau mai tarziu).
Ce nu stim este cand?, cat va tine, cat de res si ce sectoare vor fi afectate cel mai rau.

Momentan piata a fost un pic umflata de banii aruncati de guverne(care din pacate au ajuns in actiuni, vezi tesla, si nu r&d l, infrastructura etc) si asta muta si criza pe mai incolo. In momentul de fata anumitr sectoare sunt in coma(turism, evenimente, horeca etc) si va fi rand cand se va trage linie in primavara.

1 Like

Din ciclul „experții au prezis corect 2 din ultimele 50 de crize ale ultimilor 20 de ani” :slight_smile:

4 Likes

Concedierile Mozilla au legatura cel mult tangentiala cu contextul pandemiei. Este o pierdere de vreme sa legi asta de o criza a industriei sau alte teorii conspirationale. Cine citeste cu atentie comunicatele mozilla va intelege.
Desi se intampla lucrurile astea in ultima vreme, va asigur ca multi developeri si-ar dori sa lucreze intr-o comunitate ca Mozilla.

N-am mai folosit Firefox de ani buni. O fi el cu privacy-ul in frunte da’ ptr. mine personal Chrome-ul e mult superior. Mai rapid atat pe Linux cat si pe Win.
Singura, singura chestie care-mi lipseste de la FF e addon-ul Open With Photoshop. In rest…

We’ll join and build with all those who seek openness, decency, empowerment and common good in online life.

How about you just focus on building better software, eh?

Pe de alta parte Thunderbird e misto. :slight_smile:

1 Like

Să nu uităm totuși că Mozilla este o corporație. For profit. Iar toate mișcările și deciziile de business ar trebui privite (doar) din acest punct de vedere.

Today we announced a significant restructuring of Mozilla Corporation. This will strengthen our ability to build and invest in products and services that will give people alternatives to conventional Big Tech.

related:

1 Like

nu stiu ce mai face Mozilla pe langa, dar eu stiu de ei doar din cauza browserului :))) iar in 2020, nu stiu cine mai foloseste mozilla, deci clar s-a dus in jos. probabil nu are nici o treaba cu pandemia, ci trebuie sa-si reevalueze cumva domeniul de activitate si produsele. :crazy_face:

Fac destul de multe lucruri utile, inclusiv Rust, care are sansa sa inlocuieasca C/C++ pentru multe proiecte in viitor.

3 Likes

Din ce am inteles, proiectele nu sunt chiar asa de afectate pe termine lung

  • Rust
  • Servo
  • MDN

precum si altele :slight_smile:

1 Like

In articolul postat de tine scrie ca au fost concediati din oamenii dedicati echipei ce se ocupa exclusiv de Rust, dezvoltatorul principal al Rust va fi mutat pe alt proiect, ca Rust nu mai este o prioritate si ca echipa, principala de altfel, a Servo din US a fost desfiintata.
Cum ai inteles ca nu vor fi afectate?

Now Mozilla has gutted the MDN team. They’re promising to keep the popular site alive, possibly with other partners and more community support. But without the infusion of cash and talent from a motivated organization, it’s an open question whether MDN can maintain its high standards.

Sadly, contributing to the Rust language is no longer a priority for the new Mozilla. In the latest round of layoffs, they cut dedicated Rust developers and the Servo team that sought to build a new, Rust-powered browser engine. But the current consensus is that Rust won’t go down with the ship. Planning for a standalone Rust Foundation is already underway.

1 Like

Probabil de pe Twitter.
Este o posibiliate sa fi inteles gresit. Dar ma indoiesc ca o sa dispara.

Parerea mea.

Sau Mozilla o sa devina intre timp un fel de Netscape.

1 Like

La data de 23 februarie 1998 compania Netscape a creat proiectul Mozilla (după numele de cod original al Navigatorului Netscape - Mosaic și Godzilla - un monstru cinematografic celebru[3]) pentru a coordona dezvoltarea suitei de aplicații Mozilla, varianta cu sursă deschisă a softului pentru internet dezvoltat de Netscape, respectiv Netscape Communicator[4][5]. Jamie Zawinski, contribuitor important pentru Mozilla, Netscape și XEmacs, spune că a inventat numele „Mozilla” în timpul unei întâlniri a angajaților Netscape[6][7]. Inițal un grup restrâns de angajați Netscape a fost însărcinat cu coordonarea noii comunități.

3 Likes