via @iamntz
Toate metodele enumerate sunt pe lângă jobul principal? Lipsește modalitatea prin care obține randamentul din acei $1M
100 apps monetizabile? i’d like to see that.
Pe acelasi principiu: https://www.youtube.com/watch?v=oFtjKbXKqbg
Cea mai rapidă cale de a ajunge la suma aia e un job la FAANG. Salariu + acțiuni + locuit în rulotă eventual.
Era unul parcă ce a locuit 2-3 ani în parcare la google și mergea să se spele la gym din campus. Dar a ajuns milionar rapid, punea practic toți banii deoparte. A așteptat să îi intre vesting-ul și aia a fost.
tare-s curios cum functioneaza treaba asta, stai 3 ani in rulota si dupa ai 1mil$ - cum schimbi viata de aici? stai tot in rulota, te muti undeva low cost? Care e planul dupa? ca daca e sa traiesti de pe o zi pe alta doar ca sa ai 1 milion in cont, scuze, dar dau pas
Păi e simplu, te retragi. De 1 milion deja îți poți lua casă, chiar și în zona Silicon valley. Sau cel puțin ai avans de cel puțin 50%. O iei mai relaxat. Nu am zis că e ceva long term. Sau investești în ceva să îți aducă venituri pasive de măcar 2-3k /lună. Nu cât să nu muncești, ci cât să stai mai relaxat.
Sau te muți în alt stat, taxe mai mici, iei un job mai lejer, e altceva totuși când ai o bază pe care poți sta.
Băieții ăștia explică mai bine:
Asta e ideea cred, să ai niște venituri pasive cu care poți discuta altfel viața.
$1mil nu e o cifra cu care sa te retragi in US, si nicidecum in California. Abia pe la noi pe-aici e fezabil.
as fi surprins, poate in vreo zona dubioasa.
Totusi daca stai in rulota sa strangi 1mil, nu cred ca te duci si-ti iei prima casa de 500k si ramai cu 500k, de aici era si intrebarea mea, care-i planul dupa, ce faci? Incerci sa traiesti din venit pasiv 1-2k pe luna? iti cumperi casa/ramai in rulota etc …
Nu era vorba să te retragi din muncă. Era vorba să te retragi din stilul ăla intens. Având o bază îți poți lua o casă, cu avansul ăla vei fi mult mai relaxat cu rata.
Sau te muți într-o zonă mai ieftină, în US cea mai mare problemă financiară e locuința, și chiria și ratele sunt mari.
De asta ziceam că te poți retrage din stilul ăla intens, nu de tot.
Te muti intr-o zona ieftina din State, traiesti foarte frugal, iti faci un blog in care iti spui povestea si ajungi sa castigi cu el mai multi bani decat aveai inainte - cam asa a facut Mister Money Mustache, cred ca printre primii influenceri pe zona asta.
Apoi s-a apucat de alte business-uri, probabil ca ajungi sa te si plictisesti fara sa faci ceva.
cu regula de 4% poti trai cu 40k pe an, venitul mediu parca e 37k in sua, eu as trai in continuare in rulota, si m-as apuca de scris carti, for fun asa.
Nu-am vazut om care la batranete regreta ca nu a muncit mai mult, cei mai multi regreta ca nu au copii
Nu e vorba să trăiești pe banii de dobândă, e vorba să ai pe lângă salariu un venit sigur în plus. Dacă ai un 5-6k salariu, și pe lângă ăia îți mai vin un 3-4k, altfel vezi viața. Altfel îți poți lua riscuri.
Îți poți lua chiria și s-o plătești doar din banii ăia, salariul pe lângă. Sau îți iei casă și plătești rata din acei bani. Știu, ar putea lua casa direct din sumă dar în US dobânda pe creditul locuinței în care stai e deductibilă la impozit. Practic plătești doar principalul, ceea ce contează enorm, nu merită s-o iei cu banii cash, pentru că fentezi din inflație.
Acuma ăștia care se retrag și apoi fac cursuri despre cum s-au retras, 90% din ei nu s-au retras, e doar o altă tentativă de a mișca ceva.
Guys, sunt zone in SUA in care preturile sunt semnificativ mai mici ca in Romania. In zone de lux precum California ai preturi de Vama Veche si Cluj.
Cel mai rapid mod sa te faci milionar e sa fii miliardar si sa iti iei un BMW.
In Romania pe o pozitie buna ca senior poti obtine in jur de 40-50k, 60-70k cu sotia pe an, pui deoparte 90%, ramai cu investitii anuale de peste 50k. Mai poti lua si un credit destul de mare pentru o casa/ap. care isi va dubla valoarea in 10 ani.
Deci ai cam 500k raw, din care in 10 ani cu un optimist 15% si apartament/apartamente/o casa ajungi la minim un milion sau 1.5 mil cu putin mai mult noroc.
Adevărul e că 1M nu mai e ce era pe vremuri…
Tot poti sa traiesti bine cu ei
Nu exista asa ceva, un 8% e optimist. Zero dobanzi a ajutat mult asset-urile, sunt sanse mici ca in 10 ani sa mai fie zero dobanzi mai ales dupa ce s-au invat minte.