Node v5.2.0 (Stable)

Se pare ca pana la urma uniunea dintre node.js si io.js este una benefica

2 Likes

Vorbeam cu @alessioalex zilele trecute: eu aveam instalat un NodeJS 0.x. Am zis să fac și eu update și văd că ultima versiune era 5.x. Wtf?! :smiley:

2 Likes

La fel si eu, dupa uniunea made in heaven am trecut direct la 4 si s-a spart cam tot. M-am intors cuminte la 0.12, care nici ala nu e ferit de probleme, 0.10 e sfant inca.

1 Like

Pana acum avem un 4.2 LTS si [5.2] - improvements and bugfixing without breaking backwards compatibility - (http://nodejs.org/en/blog/release/v5.2.0/), mentionat mai sus, care nu e LTS, dar este ultimul “stable” release - latest and greatest features, shorter lifespan (without breaking changes).
Presimt ca Node 0.1x o sa fie un soi de PHP 5.2 (adica o sa dureze niste ani pana o dispara cu totul).

1 Like

Chestia tare a ca aveam nevoie sa testez un leak de memorie pe 4 si dupa multe cercetari si cativa prieteni din alte firme am aflat ca majoritatea inca folosesc 0.10.

PS : @tekkie in 0.10 modulul de request creaza leak-uri de memorie.

2 Likes

Oh come one 0.x ?!

Nu stiu ce ati folosit de aveti probleme de portare 0.12 - 4.x. Eu am trecut fara probleme si am ~12 apps pe care le am in mentenanta. Personal folosesc 5.x, in productie 4.x.

Chiar v-as ruga sa postati problemele intampinate, daca nu sunt de natura: “pe Windows nu merge xyz”.

… working with node 0.10 is just fucking lazy …

2 Likes

Dacă îmi aduc aminte bine, era o statistică pe undeva în care se spunea că vreo 40-45% din programatorii Node sunt pe Windows. Tind să cred că dacă nu-ți merge codul pe o platformă (oricare ar fi ea) este un punct valid, mai ales la procentele astea…

3 Likes

In zilele lui Vagrant si Docker e cam greu sa vii cu o scuza de genul “eu lucrez pe windows si node 4.x nu merge cum trebuie pe windows”. (e cam acceasi idee ca la PHP).

2 Likes

Corect, cu virtualizare se rezolva problema de mediu pentru dezvoltare.

Problema este mai presanta atunci cand exista aplicatii live care in mediul de productie au o versiune inferioara de node, iar dezvoltatorul trebuie sa lucreze pe exact acea versiune.

1 Like

:smiling_imp:
40-45% e o cifra aproape lafel de mare ca la "coitus interruptus"
si stim cu totii ca nu e o chestie eficienta

daca imi aduc aminte, node a fost facut pt Linux si cativa ani dupa a primit si portare pe windows

1 Like

Eu va sfatuiesc sa va mai ganditi inainte de upgrade, recent am descoperit ca noul npm 3, prezent in node versiunea 5, este mult mai incet, datorita implementarii noului flat node_modules tree. Node 4 LTS are inca npm 2.x.

1 Like

https://semaphoreci.com/blog/2015/12/15/nodejs-version-usage-in-commercial-projects-2015-edition.html

nu e obligatoriu sa folosesti vreo versiune fixa de NPM, poti face oricand reinstall pastrand versiunea curenta de Node:

npm i [email protected]
1 Like