Nootropics ptr. brain 2.0?

Tipul ăla e foarte ok îl urmăresc demult.

Pentru noi se pare că cel mai mare impact ar avea zaharul.

Dacă reușești să îți faci organismul să consume grăsime și nu zahăr, printr-o dieta low carb și high fat gen keto, asta îți afectează in foarte bine creierul și creste puterea de concentrare. Sau postul intermitent (intermittent fasting). Puteam băga 8 ore fără să îmi simt creierul obosit ca înainte.

Restul sunt detalii care ajută mai mult sau mai puțin dar evitați mâncarea procesată, nesănătoasă, fast food, dulciuri și snacksuri dulci sau sărate. Toate afectează funcționarea creierului.

Ce mai e la modă acum e și carnivore diet unde mănânci foarte mult carne de vită. Nu de porc sau de pui (cea de pui are la estrogen in ea de numa).

Am încercat și funcționează dar e scump de numa. O carne de vită maturată e peste 100 ron/kg, dacă e să mănânci de 5 ori pe săptămâna trebuie să te țină buzunarul.

In primul rând sport și alimentație cât mai fără zahăr, și soare. Zaharul e inamicul nostru numărul 1 pentru că nu avem job solicitant fizic care să-l consume.

Eu am început să iau suplimente de vitamina D pentru că efectiv eram la zero. Nu ieșeam din casă nici înainte iar de când cu carantina nici nu mai știu cum arată soarele.

3 Likes