Nume LUNA in Romana

Salut, folosesc pt un export in excel afisarea lunii (Septembrie/Mai/Decembrie .etc), ideea este ca ele se afiseaza in fisierul excel in engleza, cum as putea face sa se afiseze in Romana?..
Mersi!
Linia: date("F", mktime(0, 0, 0, substr($ReportingActivity->month,5,2), 1, substr($ReportingActivity->month,0,4)))

Sau

Oricum va trebui sa setezi locale-ul serverului pt Romania cu codul aferent. Cam si acele solutii merg pe acesta idee

Poate merge.

1 Like

Crează o functie care primeste un int si returneaza numele lunii.

function nume_luna(int $i)
{
	$arr = ["Ianuarie", "Februarie", "Martie", "Aprilie", "Mai", "Iunie", "Iulie", "August", "Septembrie", "Octombrie", "Noiembrie", "Decembrie"];
	
	return ($arr[$i - 1] ?? null);
}
2 Likes