Ochelari de vedere

Buna seara , este vreo problema ca in 2012 am avut la ochelari +1,25 la ambi ochi si ieri in 2019 am +2,75 la ambi ochi ?
Multumesc

Cred ca un doctor e cel mai in masura sa iti zica, aici gasesti programatori :))

4 Likes

Conteaza si varsta la care se intampla. Dar cel mai bine intrebi un doctor…

Buna seara , am fost la medic specialist , am intrebat doar ca nu este exagerat de la +125 la 275 ? ms

La ochelari e ca la pantofi: când îi porți simți vreun disconfort? Dacă da, nu sunt potriviți.

(și, evident, un medic e mai în măsură să-ți dea sfaturi)

Am fost la medic specialist , el a recomandat această schimbare , eu intreb ca este ceva normal ca nu fă nimic in afara de făceam si până acuma , dar saltul +125 la 275 mi se pare mare , ms

Pentru hipermetropie, ce depaseste +8 e considerata valoare extrema (iar diferenta de mai mult de 2 dioptrii intre ochi aduce probleme la corectia cu ochelari).

Tinand cont ca zici ca ai la fel la ambii ochi si in 7 ani ti-au avansat cu +1.5, presupunand ca evolutia e liniara, mai ai cam (8 - 2.75) / (1.5 / 7) = 24.5 ani pana cand o sa ajungi la valorile extreme (daca nu sunt implicati alti factori).

Cam atat cred ca e maxim ce poti scoate de pe un forum de programatori. Pentru mai multe detalii, au zis deja toti colegii mai sus pe cine sa intrebi.

Daca vrei parere personala, inca nu e prea mult daca vezi cu ochelarii si nu te incomodeaza in alt fel. Fa controale putin mai des (anual, nu la 7 ani) si o sa vezi in functie de cum evolueaza ce e de facut. Daca era vreun motiv serios sa te stresezi cred ca iti spunea doctorul la control si fara sa-l intrebi. :smiley:

1 Like

Eu am cu minus, miopie.

Mi-a crescut si mie pana la -3.75 in vreo 10 ani, cred ca am plecat de la cam -1.5. Nu mai stiu exact ca difera valorile la cei doi ochi. Doctorii ziceau ca nu e ceva neobisnuit.

Acum imi stangneaza de vreo 2 ani.

Problema mai acuta e ca tomai am zgariat o lentila cu nisip de pe plaja :smiley:

Vederea se degradeaza fie de la sine, fie din cauza ochelarilor de proasta calitate. De aceea e recomandat un control periodic pentru a vedea daca sunt ceva schimbari pentru a schimba lentilele / perechea.

Cand obisnuiam sa port ochelari de vedere, vederea a devenit progresiv mai proasta si o pun pe seama ramelor si a lentilelor de proasta calitate (asta asa… ochiometric). De 3 ani am trecut pe lentile de contact si lipsa de variatie in pozitie a lentilelor a facut sa raman cu dioptrii constante.

Poate este evident pentru unii, dar daca vrei sa faci trecerea, nu iti cumpara de capul tau lentile de contact cu aceleasi dioptrii ca la ochelari pentru ca difera dioptriile.