Old Style Vs New Style 2018

jquery

(Pîrvan Marian) #1

Am ajuns in punctul in care imi pun urmatoarele intrebari …
la locul de munca in 2018, mai este ok sa lucrezi fara framework-uri?

Intreb asta pentru ca :
Inca se lucreaza php procedural , inca se lucreaza cu jquery(aparent se pare nu inbratiseaza nimeni migrarea catre framewokuri.), o fi doar in mintea mea pare o cale gresita?


(Kilo Grammer) #2

Colegii tai ce parere au?


(Pîrvan Marian) #3

Nu e vorba despre un loc de munca, observ ca sunt mai multe firme…


(Eduard-Dan Stanescu) #4

PHP procedural si jQuery, ce au ? De ce si-ar bate cineva capul sa invete sau sa angajeze oameni care sa lucreze cu framework-uri cand ei se pot descurca cu ceea ce stiu, rezultatul este identic, iar banii sunt aceeasi ?
Am un prieten care si-a dezvoltat propria platforma ecommerce utilizand cod procedural si toti clientii spun ca este mult mai rapid decat ce au avut initial.


(cosmos) #5

Un framework poate introduce complexitate in aplicatie.
Daca ai o aplicatie simpla, un framework va introduce complexitate in aplicatie.

Stilul obiect orientat este destul de folosit. Daca intelegi oop(indiferent de limbaj), nu va fi complicat sa folosesti un framework.

Personal, daca ai trecut prin procedural iti recomand sa treci pe oop.
@LevelCoding, tu cum lucrezi ?
Procedural sau oop + framework


(Silviu) #6

Asta îmi aduce aminte de un vers dintr-o poezie de Mihai Eminescu http://www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm

Toate-s vechi si noua toate;

Acuma, cum și în ce fel, fiecare își alege un anumit mod de lucru din punct de vedere tehnic asta contează mai puțin atâta timp cât poți fi productiv în primul rând din punctul de vedere al afacerii, atât din punct de vedere financiar dar și în ușurința de a adăuga sau modifica funcționalități în aplicație.

Știm cu toții că suntem uneori exaltații de diferite tehnologii sau metodologii de lucru, dar pentru că nu le înțelegem așa cum trebuie sau nu avem mediul pregătit pentru astfel de lucruri, spunem că deși speram să dăm lovitura cu noul silver bullet, este o prostie și cel puțin în cazul nostru nu merge și mai bine ne întoarcem la ceea ce aveam înainte și care cumva își făcea treaba din ambele perspective.

Și chiar dacă suntem înclinați spre un anumit mod de lucru, propriul nostru unicorn, putem să dăm greș uneori, pentru că scopul nostru nu ar trebui să fie codul în sine ci capacitatea de învăță despre domeniul aplicației, a ceea ce este cu adevărat important și aduce succesul afacerii deci și implicit al proiectului.


(Serghei Amelian) #7

Chiar 100% procedural nu ştiu dacă e o idee prea bună, pe termen lung îţi poate da bătai de cap mentenanţa. Dar un micro-framework care să te ajute să separi măcar view-ul de controller este în general mai mult decât suficient şi îţi poate uşura mult viaţa.

Eu de exemplu nu mă sfiesc să folosesc în controllere direct SQL cu prepared statements. Aşa-zisele helpere pentru accesul la date de multe ori mai mult încurcă decât ajută…