Operatorul and c++

cout << 1528 && 29;

de ce imi afiseaza 1528? de ce nu imi afiseaza 0 sau 1 (stiind ca operatorul and returneaza 0 sau 1)?

Incearca asa:
cout << (1528 && 29);

Trebuie sa folosesti paranteze ca sa schimbi ordinea in care se executa operatorii.

2 Likes

Aa… el afisa 1528 si dupa nu mai afisa 1 pt. ca deja instructiunea cout s-a executat.
mersi.

De fapt, explicatia logica, asa cum a spus GaryOne , o gasesti in ordinea de executie a operatorilor. << are nivelul 7 de prioritate iar && nivelul 13. Prin urmare << se executa primul.
https://www.pbinfo.ro/?pagina=articole&subpagina=afisare&id=61

2 Likes