Oportunitate angajare pentru un startup

javascript

#1

Salut, am aproximativ 1 an experienta pe front end, iar recent am primit o oferta de angajare pentru un start up, salariul fiind substantial mai mare fata de ce primesc la firma actuala.

Acum, desi nu stiu foarte multe despre startupuri, am inteles ca atunci cand produsulul pe care il dezvolti nu are succes sau isi pierde finantarea, startupul se “inchide” si ramai fara loc de munca. Din nou, nu stiu cam care ar fi durata medie de viata a unui startup, sau care este riscul ca acesta sa moara.

Presupunand ca va aflati in situatia prezentata mai sus, ar fi o decizie buna alegerea unui startup in detrimentul unei cariere intr-o companie stabila ?


(Alex Miron) #2

Daca ar fi sa iei o decizie pur financiara, poti chiar presupune ca o sa dea faliment firma respectiva dupa cateva luni, (luni_faliment)
Calculezi (salariu_nou - salariu_vechi) * luni_faliment si daca suma rezultata inseamna destui bani incat sa ai timp sa gasesti altceva, cred ca ai prefera sa iti iei 1-3 luni vacanta si sa castigi aceiasi bani.
Mai sunt totusi si alte lucruri pe care le poti lua in considerare, precum environmentul de la munca, ce colegi ai, unde ai avea oportunitatea sa inveti mai mult.
Multa bafta.


(Adrian) #3

Depinde foarte mult de startup. Unele, chiar daca esueaza, sunt finantate cu bani multi, atat privati cat si publici. Rezista multi ani. Altele crapa in cateva luni. Nu uita ca unele si reusesc :slight_smile:

Vezi cam pe ce domeniu activeaza, ce proiecte are, etc…


(Razvan Dragomirescu) #4

Eu zic ca merita, nu prea stiu programatori someri iar experienta unui start-up este foarte interesanta, chiar daca da faliment. Ai mult mai putine nivele de “sefi intermediari”, de obicei esti angajat de catre unul din fondatori si lucrezi cu o echipa mai mica si mai … orizontala. Sedinte mai putine, oportunitatea sa alegi tu o tehnologie, nu sa ti se impuna cu ce sa lucrezi, etc. Plus ca start-up-urile stiu ca ofera mai putina stabilitate si ca programatorii buni sunt greu de gasit, deci sunt mult mai interesate sa te tina (Google probabil nu are o problema cu employee retention, un startup are).

Din toata inima, eu zic sa incerci. Worst case scenario - intr-un an dau faliment si iti cauti de lucru, daca stii ce faci nu ar trebui sa ai o problema in a gasi un job nou sau in a porni chiar un startup al tau cu ce ai invatat (pe partea de business) cat ai lucrat la ei.