OS X Yosemite - discuții libere

Cei care folosiți OS X Yosemite, ce părere aveți de sistem?

Eu unul nu sunt mulțumit de Yosemite, comparativ cu Mavericks. În primul rând am o problemă de care mă tot lovesc și careia nu îi găsesc rezolvare; mai exact - battery widget de pe taskbar. Are momente în care totul merge ok, dar și momente în care widgetul este blocat, indicând o valoare eronată (cât timp am folosit Mavericks totul a fost perfect).

Mi se pare ceva mai lent decat Mavericks dar problema ta cu bateria nu am patit-o pana acum. Singurul lucru care ma enerveaza e ca google inca n-a facut iconite de dark mode pentru chrome si hangouts.

Un bug pe care il observ destul de des e cand scot laptopul din sleep, ecranul de login e aproape alb cu exceptia pozei. Noroc ca stiu ca face focus direct pe campul de parola. Cred ca e de la transparenta (nu am wallpaper alb, culmea).

La mine ecranul ala energy save arata un pic altfel. Nu stiu de ce, ca nu am umblat pe acolo in veci.


Trecand peste asta, battery widget merge ok.

Overall, nu stiu carei versiuni de OS X sa ii dau titlul de “Windows Vista al Apple”: Mavericks sau Yosemite. TBD.

Arata diferit pentru ca la tine e afisat tabul Battery iar la daniel apare tabul Power Adapter.

Altfel, nici eu n-am avut probleme cu battery widget. Nu folosesc Yosemite decat de o luna dar n-am avut probleme pana acum (daca fac exceptie de faptul ca nu pot accesa iCloud Drive…).
Imi place Notification Center-ul, ca pe iOS, as vrea sa scoata odata acel widget screen/dashboard (sau cum se numeste ecranul din stanga) si inca nu pot spune ca m-am acomodat cu design-ul si transparenta.

Cea mai mare problema am avut-o cu Maverick care a inceput sa-si faca backup automat pe SSD, iar eu nu-mi dadeam seama de ce nu mai am aveam spatiu disponibil.

Right. My bad.

Vezi ca Dashboard-ul poti sa il dezactivezi, daca folosesti doar Notification Center. (Settings - Mission Control si ai un dropdown din care poti sa setezi ca Off).

1 Like

Eu inca am ceva probleme: reboot random cand te astepti mai putin, monitoarele se schimba intre ele cum au chef, unele aplicatii se blocheaza intermittent…

Pe scurt, imi pare rau ca am upgradat pentru niste pasteluri noi.

@Vilmos_Ioo Nu sună deloc bine ceea ce se întâmplă. S-ar putea să nu fie vorba de probleme cauzate de sistemul de operare, ci mai degrabă ceva hardware sau probabil un virus.

Eu am reușit în cele din urmă să rezolv problema legată de battery widget făcând update la OS X 10.10.1. Se pare că este un known bug ce este cauzat deseori de FileVault atunci când se lovește de fișiere mai mari de 2GB(doar în OS X 10.10).

Acum am însă o altă problemă, însă nu la fel de persistentă: Wi-Fi Networks. Uneori, la wake-up call nu mai recunoaște rețeaua wireless. Am încercat diverse soluții prezentate aici, însă fără niciun rezultat până în momentul de față.

Merci de sfat dar sansele sa fie in virus sunt minime. S-a intamplat doar dupa upgrade si, fiind calculator de servici, a avut intotdeauna program de securitate. Applicatiile care se blocheaza e posibil sa fie din vina lor, poate nefiind testate ca-lumea.

Am avut probleme cu wifi pe 10.10.1; la mine erau de la un router 802.11n “incompatibil”. Am schimbat din configurarile de router sa ofere suport doar pentru 802.11g si de atunci nu am avut probleme.

Așa numitele monitoare se schimbă între ele din cauză că în setările de la Mission Control este bifată opțiunea de a le aranja în dependență de frecvența utilizării unui spațiu comparativ cu celelalte.

Prima opțiune:
http://take.ms/5MR3k

Eu am 2 saptamani de Yosemite si sunt cam nemultumit. Se misca mai lent decat Mavericks fara un motiv anume si chiar se blocheaza cam de 2-3 ori intr-o zi de lucru.

Din fericire am gasit niste mici trucuri pentru speed up: http://osxdaily.com/2014/10/24/speed-up-os-x-yosemite-mac/ Primul si al doilea practic au facut Yosemite sa se miste cam la fel ca Mavericks si sa nu mi se mai blocheze, cel putin pentru moment.

Mersi Florin dar nu vad optionea.

Si oricum, nu vad de ce ar trebui sa imi schimbe mie monitorul in mijlocul zile.

1 Like