Overdoing "clean-code"

Totul a inceput de la acest tweet:

apoi @vox.space a continuat with some rather interesting comments (se pot vedea mai sus e prea lung pt. un screenshot).

Sunt curios care sunt si anecdotele voastre.

Btw. cand ma refeream la acei 1% @flavius era 0.(3)% :smiley:

EDIT:

context pentru quote:

Recomand - really great talk by Robert Martin (nu, nu imi place sa-i zic Uncle Bob, deal with it)

1 Like

Acest forum nu cred ca se adreseaza doar unui timp de membri. Daca nu esti multumit de prestatia membrilor si a ceea ce se discuta pe forum, de ce mai intri ?

3 Likes

Știu că Vox este lurker și că citește, așa că îi voi răspunde aici (chiar dacă și-a șters contul):

 • statutul de membru - dar și de cititor! - DevForum nu este obligatoriu. Este absolut opțional și voluntar și poți veni și pleca oricând, fără să te învinuiască nimeni.
  • orice ai alege însă, fă-o definitiv și în liniște;
 • „to see how low can it get” este un motiv atât de ridicol încât mă face să cred că ești unul din vizitatorii fideli ai cancan, libertatea sau antena3;
 • ce ai făcut tu acum este un comportament de clasa a II-a. Hai, a III-a, maxim. Când îl scuipi pe ăla mare din curtea școlii și fugi, sperând să… nu știu exact ce (nu te obosi, nu-ți face alt cont să explici);
 • ce nu-ți convine ție că (nu) este pe forum este și vina ta. Și a mea. Și a tuturor membrilor activi. Subiectele abordate pe un forum sunt responsabilitatea utilizatorilor. Dacă nu îți plac subiectele abordate ești liber să deschizi oricâte discuții pe subiecte ce le-ai putea considera worthy. Ah, vrei ca alții să poarte discuțiile astea? S-ar putea să ai un pic de așteptat până se va găsi cineva care va rezona cu ideile tale;
  • da, ai încercat să pornești câteva discuții pe tema securității care poate că nu au prins așa cum ți-ai fi dorit, dar așa cum cu o floare nu se face primăvară, la fel nici cu trei discuții nu se schimbă… să-i zicem profilul forumului.;
  • În plus, s-ar putea ca un subiect să nu fie interesant de discutat ci doar de citit;
 • da, știu, vrei să vezi lucruri concrete. Doar că mulți dintre noi lucrează sub NDA, iar postarea unor blocuri de cod ar însemna ori încălcarea NDA ori efort suplimentar de a elimina cod ce se află sub NDA ori ambele. Eu am încercat să aduc astfel de contribuții de-a lungul timpului. Tu?

Repet a nu-știu-câta-oară: ești binevenit pe DevForum, ești invitatul meu să ne ajuți să devenim o comunitate (și) mai bună, cu condiția să fii civilizat, să nu înțepi, să nu împungi.


Mulțumesc.

7 Likes

Pfff, chiar era un subiect interesant, lasand la o parte the llama drama :confused:

1 Like

Încă mai este, dar trebuia să lămurim anumite chestii :slight_smile:


Oarecum pe subiect:


Uncle Bob zicea la un moment dat the only way to get something done well, is to do it right.

Deci răspunsul la „întrebarea” din titlu este nu, nu cred că „overdoing clean code” este ceva real, cât timp este făcut responsabil (i.e. nu folosim scuza „curăț codul” pentru a procrastina).

3 Likes

It’s not a question per se ci mai mult conditiile necesare pentru for that to happen - hence the anecdotal part.

De exemplu f-man (sa-i zicem asa de acum incolo) nu cred ca procrastina ci pur si simplu nu vedea mai departe de his own dogma.

Alte exemple sunt similare - la un moment dat - all those books, terms and etc. become your dogma.

e.g. I won’t start a project without thinking everything in DDD, apply everything R.Martin has said or use FP constructs in an OOP language just because I can and peer pressure dictates me to do it.