Paddle vs Stripe vs ... restul?

În continuarea discuției de la Contabilitate vanzare bunuri digitale - SRL:

@d10890334: La un proiect curent avem de ales între paddle și stripe. Ce avantaje are Paddle în fața Stripe? Care sunt bătăile de cap de care scapi?

Din puținul citit de mine, Paddle are un proces de înrolare dubios și are o mulțime de domenii de activitate interzise (e.g. vânzarea produselor fizice).

1 Like

Pentru Weap.io am ales sa folosesc Paddle. Alegerea asta am facut-o acum mai bine de un an pentru ca la momentul respectiv mi s-a parut varianta cea mai simpla si rapid de implementat. Desi implementarea trebuia facuta de la 0 (Paddle nu avea un SDK pentru PHP, nici macar un sandbox environment), tot a fost mai rapid decat Stripe + o solutie proprie sau o integrare cu Quanderno.

Intre timp lucrurile s-au schimbat: Laravel Cashier are suport pentru Paddle iar Paddle are un sandbox environment. Asta face implementarea si testarea mai rapida la momentul actual.

Lucrurile enervante la Paddle sunt:

  • 5% + 0.5€ pentru fiecare tranzactie
  • procesorul de inrolare dureaza cel putin o saptamana si trebuie sa discuti cu o persoana din echipa lor care verifica aplicatia
  • te limiteaza foarte mult la ce poti vinde. De exemplu, acum cateva luni am adaugat pentru fiecare plan stocare inclusa si a trebuit sa stau cateva zile de vorba cu ei pentru a primi aprobarea pentru asta. Ei nu accepta servicii care vand spatiu de stocare sau fac file sharing, desi au cativa clienti care fac asta. O lista cu ce accepta este disponibila aici.

Totusi, acum cateva zile Stripe a lansat Stripe Tax care rezolva aceeasi problema. Pentru ca este invite-only, nu am avut ocazia sa-l testez inca dar pentru viitoarele proiecte pare foarte tentant.

In concluzie, daca ar trebui sa lansez un nou proiect in urmatoarele luni, as alege Stripe Tax pentru simplul fapt ca te lasa sa accepti plati pentru mai multe categorii de produse si pentru ca pare sa aiba un viitor mai promitator cu o crestere mai rapida in comparatie cu Paddle.

2 Likes

Ar mai fi un aspect legat de Paddle care m-a determinat să-i aleg și eu în ciuda comisionului mai mare.

Cu Stripe, dacă ai 500 de clienți abonați, înseamnă 500 de facturi pe lună, rezultând costuri mai mari + bătaie de cap pentru contabil.

Cu Paddle, indiferent de numărul de abonați, ai o singură factură pe lună care trebuie înregistrată în contabilitate.

1 Like

@brodos - pot sa detaliezi putin, te rog?

In decursul unei luni poti factura atat cu TVA, cat si fara TVA. Daca Paddle iti emite o singura factura, cum se trateaza partea de TVA?

Ar fi o chestie tare asta. Chiar ma gandesc ce implicatii ulterioare pot fi. 🙇‍♂️

Paddle este un intermediar. Clientii tai practic cumpara de la ei. Ei se ocupa de partea de taxe si conta. La sfarsit de luna ei iti livreaza banii.

Nu e nicio implicatie ulterioara. Paddle este merchant of record, ei practic factureaza totul pe compania lor (au grija sa se ocupe si de colectarea TVA-ului), iar la final de luna exista o singura factura intre tine si ei.

3 Likes

@Alexandru_Harabagiu - eu nu sunt plătitor de TVA (încă nu am depășit plafonul), deci la mine toate facturile sunt emise fără TVA, inclusiv cea pentru Paddle.

În rest, este exact cum a zis @GeorgeJipa

1 Like

Am observat de curând Gocardless, un sistem de direct debit cu comisioane mai mici decât la card.

După sign-up form pare să meargă și să accepte și Romania.

1 Like