Parere Facultatea de Informatica Oradea


(dacian) #1

E cineva de pe aici la Facultatea de Stiinte Oradea, profil Informatica? Daca da as avea nevoie de niste pareri, din ce am vazut pe site e un profil cu 50 de locuri(25 taxa si 25 buget) deci imi da senzatia ca este cam slab.Stiu ca nu e bine sa judeti o carte dupa coperta dar de asemenea am gasit pe site dotarile din laboratoarele de informatica si am aflat ca au calculatoare cu 1 gb RAM.Profesorii sunt buni, dau pe la ore?


(George Jipa) #3

Poate ca informatiile despre hardware sunt outdated. Lucru care se poate afla destul de usor cu un email catre facultate. :slight_smile:


(Adrian) #4

Daca e acelasi laborator cu ala pe care-l stiu eu (de la Facultatea de Stiinte) atunci pot sa zic ca Fujitsu-Siemens-urile alea probabil au fost casate, acum sunt ceva HPuri, parca. Si clar sunt mai mult decat 3 :slight_smile:

Facultatea are pana si un cluster folosit pentru calcule stiintifice pe fizica, dar pe ala nu (prea) au sanse sa-l vada studentii (nu exclud pe careva de la fizica daca are interes suficient de mare, dar de la info, nu cred).

Profesorii sunt ok, din cunostintele mele exista cel putin doi mai mult decat ok pe matematica. Poti sa-i vezi aici: http://stiinte.uoradea.ro/conducatori-de-doctorat Pe cei de pe fizica ii cunosc si garantez ca sunt meseriasi, ce vezi acolo nu sunt blablauri, de fapt, arata foarte, foarte putin.

Din experienta mea cu un alt centru universitar mai important decat Oradea, si anume Cluj, din foarte multe perspective astia le dau clasa la aia cu care am avut eu de-a face prin Cluj. Nu pot sa-ti spun mai multe despre cei de mate, insa, pentru ca ii cunosc doar din vedere.

Parerea mea e ca daca vrei sa inveti, poti s-o faci si acolo. In general, recomand totusi Cluj sau Timisoara, pentru ca poate daca nu vrei, aia o sa te forteze mai mult :slight_smile:


(C D) #5

la majoritatea facultatilor dotarile is de rahat. Nici nu conteaza asta prea mult, ca oricum te duci cu laptopul tau (daca n-ai i-ati unu).


(Gabriel Horatiu Petchesi) #6

Din ce stiu eu profilul respectiv este pentru cei care vor sa devina ulterior profesori si asta pentru ca se pune accent mult pe partea teoretica si mai putin pe cea practica.
Daca vrei sa lucrezi ca programator https://ieti.uoradea.ro/ro/ cred ca e o alegere mai buna.


(Adrian) #7

Depinde foarte mult de ce anume vrea sa programeze.


(dacian) #8

nu vreau sa devin web designer


(Adrian) #9

Recomandarea lui Gabriel nu e numai pentru web design si e o recomandare foarte buna pentru un procent foarte mare dintre cazuri. Doar o minoritate poate beneficia de matematica suplimentara de la informatica.