Pareri monitor curbat Xiaomi ultrawide 34" 144Hz BHR4269GL

Salutare.

Vreau sa-mi cumpar urmatorul monitor : https://www.flanco.ro/monitor-curbat-gaming-led-xiaomi-bhr4269gl-34-ultrawide-wqhd-144hz-freesync-negru.html

Ceva pareri de la persoanele care l-au testat?

Multumesc

n-am testat xiaomi, dar pt ultrawide pe 8 biti 1800-2000 de lei nu e un pret rau. Pare a fi panou de la Samsung.

1 Like

Asta?

1 Like

34 inch la 1440p doar pe Windows, pe Mac nu se vede bine textul, trebuie 4k.

La monitor mai mare e mai mare riscul de probleme cu backlight-ul. Dacă ai vreo problemă e vreo 100 de lei să trimiți înapoi monitorul de 34 inch. (Am făcut asta cu cel.ro și mai bine luam mai scump de pe emag)

Review-ul postat de @RedGuard e o sursa buna de informatii. Cred ca sunt putini care au incercat monitoare de la Xiaomi.

Ce pot sa iti zic din experienta proprie e sa ai grija la VA vs IPS, in functie de activitatea prodominanta pentru care vei folosi monitorul. Eu am revenit inapoi la IPS dupa ce am incercat un monitor VA (toate Dell), si pentru mine IPS (cu toate defectele lui este mai OK decat VA).

Offtopic:

Da, pentru ca nu au anti-aliasing la fonturi si trebuei sa ai “Retina”. Numar pixeli pe ecran la orice monitor conectat la Mac care nu e minim 4k. Si de prima primavara de cand au “reparat” bugurile cu HDR nu mai pot folosi Dell-ul vechi (4k). Un exemplu mininuat despre cum ti-o trage Apple daca iesi vreun pic in afara ecosistemului (si nu iei monitoarele recomandate de ei).

1 Like

Va multumesc pentru raspunsuri :slight_smile:

Sper ca maine o sa ajunga :smiley: O sa las aici un reply dupa aprox. 4-5 zile de utilizare, sa imi spun parerile.

O sa il folosesc doar pentru programare. Nu am pretentii exagerate legate de culori, pentru ca nu fac editare foto/video.

1 Like

Când faci comparația să spui și ce ai acum, cu ce ești obișnuit etc, să avem un soi de baseline :slight_smile:

1 Like

Un lucru enervat la monitorul meu VA era ghosting textului pe fundal alb. M-am obsinuit cu el pana la urma, dar nah… nu e vorba doar de culori (pentru editare photo/video oricum ar trebui calibrat).

Sa-l sapanesti sanatos si sa ne zici cum te impaci cu el! :smiley:

2 Likes

Asa cum am promis, revin cu primele impresii.

Dupa cum a spus Ionut (@iamntz), pentru a face o comparatie ok este nevoie sa spun si “punctul de plecare”, adica vechiul meu monitor - https://www.emag.ro/monitor-led-ips-aoc-21-5-wide-full-hd-displayport-2-x-hdmi-boxe-gri-i2269vwm-i2269vwm/pd/D25F4BBBM/

Un monitor fara prea mari pretentii, l-am cumparat acum aprox. 3 ani (parca) si inca sunt multumit de el. Am lucrat de pe el + monitorul laptop-ului.

Nu voi face comparatii de culori samd, pentru ca nu ma pricep si nici nu ma pasioneaza. Tot ce pot spune legat de culori este faptul ca sunt OK. Nu sunt “spalacite”, dar nici suprasaturate.


O chestie la care eu nu m-am gandit si este ok de stiu pentru cei ce vor sa-si ia monitoare 4K de 144HZ sau mai mult - ghinion daca ai laptop (spun asta pentru ca n-am vazut display port pe laptop-uri) :frowning: La rezolutia pe care o are jucaria asta (3440x1440), tot ce pot scoate prin HDMI sunt 50Hz.

Pentru mine nu-i neaparat un lucru rau, pentru ca nu asta a fost criteriul dupa care am cumparat acest monitor. Faptul ca are 144Hz era o chestie in plus.

Prima senzatie e wow. Pentru o persoana care n-a mai lucrat pana acum pe un ultrawide, sa treci de pe 2 monitoare micute pe un monitor cu apucaturi de TV e ceva. Am inceput sa ma obisnuiesc din primele 2-3 ore. Practic, tot “frecusul” pe care il faceam de pe un monitor pe celalalt s-a terminat. Acum totul este mai easy.

Scurta paranteza - pentru size-ul ferestrelor folosesc Microsoft PowerToys. Ajuta mult, poti sa creezi layout-uri custom pentru numarul si size-ul ferestrelor afisate.

Nu-s prea multe de spus, e un monitor, nu nava spatiala. Bagi un cablu in el si iti afiseaza imaginea :))

So, pentru un monitor de 2000 lei, cred ca bifeaza multe chestii

  • rezolutie mare
  • 144Hz (asta daca te poti bucura de ei)
  • diagonala mare
  • luminozitate adaptabila
  • ecran curbat (daca esti fan)
  • inaltime reglabila
  • posibilitatea de a adauga 2 surse video concomitent

si probabil ca multe altele, dupa preferinte :slight_smile:

6 Likes

Im primil rand o inimioara pentru feedback

Mac-urile au si am si o tableta M$ Surface care are. Nu stiu la celelalte, dar ar trebui sa poti folosi DVI in loc de hdmi, daca ai optiunea asta pe laptop.

Ai dreptate in legătură cu display port-ul de pe macbook-uri.

Problema este că pe laptop-ul personal am doar hdmi :frowning:

Dvi pe laptop-urile noi nu am văzut.

Aici ma simt norocos ca laptopul meu are si hdmi si mini dp. :smiley:

Este un conector destul de vechi, dar cica dpdv electric este compatibil cu hdmi, dar hdmi are mai multe avantaje fara de el.


Am si acum prin sertare tot felul de adaptoare video. De la dvi la hdmi si altele :))

Ai observat probleme cu schimbări de culoare in funcție de unghiul din care te uiți? Nu vorbesc de unghiuri extreme, ci de utilizări normale: stat în fața PC, bâțâit puțin.

Dacă afișezi culori solide, sunt uniforme? (e.g. negru, albastru etc pe tot ecranul). Dacă afișezi negru solid ai bleeding (i.e. un negru neuniform). Albul e alb? (la unele Dell, una din problemele raportate de alți utilizatori era că într-un colț albul are o nuanță de roz).


Dacă vrei level-up la PowerToys, recomand Display Fusion (e la reducere zilele astea).

Am scris pe blog despre el:

https://blog.iamntz.com/15955/un-utilitar-util-display-fusion/

Unghiurile de vizibilitate sunt foarte ok. Am fortat putin lucrurile si am incercat sa ma uit aprox. 30-40 sec. la un video dintr-o parte extrema a monitorului. Se vede foarte ok. Se distinge textul, culorile raman neschimbate.

Nope, nu exista probleme de genul. Testat chiar acum. As pune poze, dar nu cred ca sunt relevante niste poze facute cu telefonul :))

Multumesc pentru recomandare :slight_smile:

1 Like

Dacă ai usb-c/thunderbolt atunci poți lua un adaptor, la mac funcționează 4k la 60Hz pe hdmi din usb-c. E aiurea standardul usb-c și nimic nu e garantat. La hdmi contează cablul folosit și placa video.

Nvidia RTX știe 8k la 60Hz sau 2x 4k, cu HDR pe HDMI 2.1.

Salut !

Din pacate am doar HDMI la laptop. Ma bate gandul sa fac upgrade la un PC cu o placa video decenta, sa ma pot bucura de cei 144hz :))