Nu e chiar contraintuitiv, chiar si pentru localhost se apeleaza resolverul si ar putea aparea intarzieri din cauza asta, mai ales daca nu este bagat in /etc/hosts (sau unde naiba e in Windows).
LE: si mai e o chestie. Cel putin pe Linux, “localhost” este rezolvat prima data pentru ipv6. Aplicatia s-ar putea in prima faza sa incerce sa se conecteze la ::1, asteapta pana da timeout si abia dupa aia sa incerce pe 127.0.0.1
Sa fim seriosi! ce delay poti avea la apelarea resolverului local pentru inregistratea localhost? cateva microsecude poate! nedetectabil pentru tine ca user! doar nu face query pe la vreun root domain server si apoi mai departe la tld?
Unde ai constatat tu acest aspect? localhost nu are niciun timeout sub Linux, fie pe IPv4 sau IPv6 sau both! Interogarile din hosts sunt citite instanat! iti spun asta pentru ca obisnuiam sa tin in hosts peste 100.000 de inregistrari pentru a bloca anumite domenii cu reclame si nu exista nici un timeout, chiar daca inregistrarea ultimului domeniu era aproape de EOF!
Nu are nici un sens, IIS se misca foarte bine cu PHP pentru aplicatii simple, cel putin la fel de bine ca Apache + PHP pe windows, poate chiar mai bine.
Problema e de altundeva, baza de date sau sistem suprasolicitat, antivirus, firewall, retea, dns. Se misca bine hdd-ul ? Aplicatiile nu intra in ceva redirect-uri din cauza lipsei fisierului .htaccess ?
Am recreeat mediul de la serviciu cu deosebirea ca versiunea de php este 7.0.21. Pagina cu phpinfo(); se incarca instant si aplicatia mediawiki(care este de fapt in spatele Wiikpedia) se misca cum ar trebui.
Am adaugat la conectivitatea cu baza de date si 127.0.0.1 precum si localhost. Nu pot spune ca am observat vreo diferenta
Suspectez si versiunea de php ca ar impacta performanta. Este veche si tind sa cred ca este sub 5.6 !
A 3 a sau a 4 a oara, va multumesc pt ajutor si idei
Nota:
Masinii virtuale i-au fost alocate mai multe resurse ram(mai multa memorie)