Performata slaba PHP pe IIS

Nu e chiar contraintuitiv, chiar si pentru localhost se apeleaza resolverul si ar putea aparea intarzieri din cauza asta, mai ales daca nu este bagat in /etc/hosts (sau unde naiba e in Windows).

LE: si mai e o chestie. Cel putin pe Linux, “localhost” este rezolvat prima data pentru ipv6. Aplicatia s-ar putea in prima faza sa incerce sa se conecteze la ::1, asteapta pana da timeout si abia dupa aia sa incerce pe 127.0.0.1

2 Likes

Sa fim seriosi! ce delay poti avea la apelarea resolverului local pentru inregistratea localhost? cateva microsecude poate! nedetectabil pentru tine ca user! doar nu face query pe la vreun root domain server si apoi mai departe la tld?

Am enumerat in threadul cu idei cam tot ce am primit aici.

@iamntz, acum este la latitudinea ta daca lasi postarea sau o arhivezi :slight_smile:

Usor, usor intram in offtopic !

Din ce am observat eu se incarca relativ ok !
nu dureaza mult !

Si la baza de date trebuie vazut ce se petrece. Cat ia sa se execute o interogare etc :slight_smile:


Inca o data, thank you all !

Nu ne-ai spus dacă un fișier PHP simplu - fără conexiune la DB - rulează rapid sau nu.

Unde ai constatat tu acest aspect? localhost nu are niciun timeout sub Linux, fie pe IPv4 sau IPv6 sau both! Interogarile din hosts sunt citite instanat! iti spun asta pentru ca obisnuiam sa tin in hosts peste 100.000 de inregistrari pentru a bloca anumite domenii cu reclame si nu exista nici un timeout, chiar daca inregistrarea ultimului domeniu era aproape de EOF!

Incearcă să şi înţelegi ce citeşti :slight_smile:

Desi sunt interesante aceste lucruri despre retelistica, cred ca ar fi mai bine sa fie poatate in alt topic. :slight_smile:

Vezi ca am rapuns… un pic mai sus

Nu ne-ai spus ce baza de data folosesti? daca e pe acelasi host cu IIS si PHP! daca mai sunt si alte aplicatii care interogheaza baza de date…etc!

Nu are nici un sens, IIS se misca foarte bine cu PHP pentru aplicatii simple, cel putin la fel de bine ca Apache + PHP pe windows, poate chiar mai bine.

Problema e de altundeva, baza de date sau sistem suprasolicitat, antivirus, firewall, retea, dns. Se misca bine hdd-ul ? Aplicatiile nu intra in ceva redirect-uri din cauza lipsei fisierului .htaccess ?

1 Like

Revin cu un update :smiley:

Am recreeat mediul de la serviciu cu deosebirea ca versiunea de php este 7.0.21. Pagina cu phpinfo(); se incarca instant si aplicatia mediawiki(care este de fapt in spatele Wiikpedia) se misca cum ar trebui.

Am adaugat la conectivitatea cu baza de date si 127.0.0.1 precum si localhost. Nu pot spune ca am observat vreo diferenta
Suspectez si versiunea de php ca ar impacta performanta. Este veche si tind sa cred ca este sub 5.6 !

A 3 a sau a 4 a oara, va multumesc pt ajutor si idei :heart:

Nota:
Masinii virtuale i-au fost alocate mai multe resurse ram(mai multa memorie)


Voi actualiza acest raspuns !

1 Like

Update:

Deja o parte din solutiile sugerate ai au fost incercate dar fara rezultat prea mare. Aparent versiunea de php este 5.6.x

In functie de timpul avut la dipozitie(proiecte si altele) luam in considerare sa folosim Apache pt aplicatiile in php si IIS pt cele in asp .net

Las topicul deschis in caz ca cineva are o problema asemanatoare aici este raspunsul cu posibilele idei :slight_smile:

O zi buna !


Cautand pe Google am gasit ca se pot folosi mai multe versiuni de php, fiecare cu php.ini al sau
Webapp1 cu php 5.6
Webapp2 cu php 7.0.x

De verificat daca nu tocmai acest installer este problema, incearca sa configurezi manual rularea PHP in IIS, nu este chiar asa de greu.

1 Like

Este posibil !
Stiu ca instalarea php-ului a fost facuta cu acel installer !

Merci pt sfat @atufa :slight_smile:


PS: Sunt foarte multe vesiuni de php disponibile pt IIS

PPS: Este a 4 oara cand am umblat cu iis-ul. The more you know. Am salvat ceva link-uri cu lucruri bune

Salutare!

O sa vin cu 2 mici intrebari:

  • foloseti iis-ul ptr. a face autentificare din reteaua locala? (nu inteleg ce te opreste sa schimbi cu apache)
  • care este partea asa de complicata a migrarii ? retineri de care fel / tip soft / hard?

Solutia o ai mai sus, scrisa de colegi (testata de multe ori de mine) iis-ul proxat si in spate ai apache + php pe un port diferit de cel al iis-ului.

Spor