Phishing conferinta google cloud?

Am primit un email, ce parea valid (cat sa treaca de filtrele google)

Link-ul duce catre un domeniu suspect… google-mkto.com
Asta a fost acum o saptamana sau doua.
Incepand de azi, primesc si ads pe Facebook

Link-ul aici duce catre https://cloudplatformonline.com/2017-OnBoard-Bucharest.html

Nu am putut gasi informatii despre conferinta pe site-ul JW Marriott sau pe google.

Am intrat doar pe link-uri pentru a vedea ce-i pe acolo, nu am completat formulare de inscriere sau alte chestii…

S-a mai confruntat cineva cu o situatie similara? Ce ati facut? Care ar fi scopul, doar strangerea de date (email, nume…) sau ceva mai mult (card…)?

1 Like

I think that might just be Google: https://who.is/whois/cloudplatformonline.com

M-am uitat si eu la whois, dar au alte domenii oficiale… Astea nici nu-mi apar in search pe Google.
De ce ar folosi unele obscure?
Iar in headerele de mail par sa foloseasca google.com, dar punctul initial mi se pare un alt ip, ceva marketing…
Cred ca doar se folosesc de Google cloud pt hosting si mail.

Google este o companie multi-nationala, dar nu toate tarile au access la domeniile principale.

Este mai simplu pentru Google Romania, ca exemplu, sa cumpere un domeniu si sa se auto-gestioneze, decat sa ceara aprobare de fiecare data cand vor sa faca modificari intr-un sistem la care nu au access.

m-au targetat si pe mine pe fb.

m-am inscris mai mult pt ca s-a nimerit sa primesc recent un grant de $3000 in google cloud si sa inteleg cum ii pot folosi cat mai eficient.

deocamdata am primit un mail de confirmare generic. ma astept sa ma sune cu cateva zile inainte de event pt confirmarea oficiala. nu-mi dau seama de ce ar face cineva phising pt ca in formularul de inscriere cer doar date de contact (pe care le poti da si fake)

Ai primit grant-ul de la ei, functioneaza, sau nu au legatura?

fara vreo legatura cu ei

rmkt si de pe contul oficial de twitter, deci e pe bune

Le-am dat un mesaj, inainte sa postez aici… Au zis sa contactez echipa g suite… Multumesc de raspunsuri