Phonegap/Cordova vs Appcelerator

Pe de-o parte avem Appcelerator. Pe de altă parte avem Cordova și Phonegap (Cordova vs Phonegap).

Appcelerator compilează JS în limbajul specific fiecărei platforme, astfel încât va rula nativ (ObjC, Java etc). Cordova este un simplu wrapper ce va rula JS într-un web view, având ca diferență majoră față de browser accesul la anumite API-uri (camera, contacte etc).

Eu am folosit Phonegap la trei proiecte (două în urmă cu vreo doi-trei ani, al treilea recent). Am luat în considerare Appcelerator la primul proiect dar am renunțat deoarece documentația era extrem de săracă și nu reușisem să-mi dau seama cum aș putea face diverse chestii.

Este cineva ce le-a folosit pe amândouă? Păreri personale despre care-i mai OK? S-a schimbat ceva în documentația Appcelerator?

Just my two cents:

Am lucrat si eu cu PhoneGap la un proiect si mi s-a parut foarte ok. Partea buna la Phonegap vs altele care compileaza in limbajul nativ e ca deja avem specificatia/documentatia: HTML, CSS, JS. In cazul in care avem nevoie de functii ‘native’ API-ul de JS e super simplu.

Banuiesc ca ne-am putea uita si la Google trends pentru a compara diverse framework-uri, dar cred ca Phonegap e cel mai popular de departe.

1 Like

Eu folosesc Intel XDK. Am incercat si Appcelerator si Phonegap. Nu prea m-am impacat cu ele.
Intel XDK mi se pare mai usor, e un IDE, editorul lui e Brackets, ai niste template-uri direct din el. Optiunile de build mi se par super usor de inteles si din ce am vazut foloseste Cordova. Merita sa arunci un ochi.

3 Likes