Php în paralel cu....?

Ce mai pot învăța în paralel cu php-ul?

MySQL, HTML5, CSS3, eventual si JS (javascript != java), dar JS-ul il poti amana un pic, pana dupa ce-ai invatat primele 3 suficient de bine…

2 Likes

PHP se invata bine cu o :coffee: cafea buna alaturi. :slight_smile:
Daca vrei ceva “asemanator” la gust cel mai aproape ar fi C.
Daca vrei ceva “sa mearga cu” atunci ar merge bine cu JavaScript.

3 Likes

Orice, PHP nu stă în calea studiului.

3 Likes

Sunt de parere ca HTML si CSS ar merge mai bine decat JavaScript, cu PHP.

2 Likes

Eu unul aș tinde spre JavaScript fiind destul de utilizat împreună cu php-ul. Însă vreau să aud și alte păreri.

1 Like

Eu nu pricep sensul acestui thread, but why not, it’s free, so enjoy and abuse

1 Like

fara context intrebarea este cam inutila.

Programare :slight_smile: . Si nu e deloc la misto raspunsul.

Incearca sa citesti (chiar daca nu intelegi din prima) notiuni generale de de programare, incepand de la “Clean Code”, “The clean coder” sau Software Craftsmanship pana la “The Gang of Four” & around (ultimele pot fi citite in fiecare an si tot nu te saturi :slight_smile: )

Daca nu ai avut contact la scoala cu structuri de date sau sisteme de operare (baga-ti nasul si pe acolo caci e bine sa stii ce inseamna un arbore - eventual cu un nume hypster - sau un fisier)

4 Likes

De acord. De fapt, intrebarea e utila, pentru ca ajungem la concluzii corecte ca a ta.

Ceea ce e inutil sunt raspunsurile.

Elaboreaza-ti scopul, daca ai unul, daca nu: invata orice.

2 Likes

+1 pentru JS si ce a zis @Catalin_Banu

tradus:

Desi raspunsul lui @Catalin_Banu este fully on point: este totusi ceva specific ce vrei sa inveti? Desi ai mentionat deja JS :slightly_smiling:

@YzY Daca php-ul nu este un “must learn” incepe direct cu JavaScript, iti ofera flexibilitate in posibilitatile de dezvoltare:

  • browser (website-uri, single page apps, etc)
  • server (APIs, crawlers, etc)
  • hardware (small business automation sector)

HTML si CSS sunt destul de simple de invatat, presupun ca o sa le inveti din mers. Dupa ce-o sa capeti experienta intr-un limbaj dinamic, poti invata si Go / Rust / C++, dar asta dupa ce capeti ceva experienta.

1 Like