PHP The Wrong Way

De pe unul din grupurile de php de pe Facebook.
http://www.phpthewrongway.com/

Opinii ?

Nimic exagerat, nimic neadevărat. :smiley:

2 Likes

Când eu scriam că fiecare framework complică lucrurile mai mult decât le rezolvă, au sărit toți: Cine te crezi? Dar cine te-a făcut pe tine maestru peste toate? Etc. etc.

Eu doar atât am avut de zis: Dacă scrii modelul într-un framework, nu vei putea folosi clasa într-un altul. Hell, nu puteam folosi Modelele din CakePHP 2 în 3.

1 Like

@iamntz dacă e să ne luăm după Rasmus, PHP-ul ar fi trebuit să rămână limbaj de template pentru programe C. PHP-ul a ajuns unde este astăzi datorită ușurinței de utlizare (vs CGI și alte tehnologii mai vechi) și popularitate, nu pentru că asta a fost viziunea lui Rasmus. El doar a fost suficient de amabil încăt să adauge multe din lucrurile pe care le-au cerut cei din comunitate.

@RedGuard sunt framework-uri si framework-uri, la cum sunt fel și fel de limbaje. Să pici într-o extremă și să zici ca un anume framework (sau limbaj) este cel mai tare este greșit. Aici intră și abordarea cu toate framework-urile sunt nasoale, scrie PHP (sau orice altceva) chior, că e cel mai bine. Nu există soluție universal valabilă, pentru un proiect folosești un framework la altul scrii cod vanilla iar la altul poate folosesti alt limbaj si gata. Ideea e să te poți adapta, nu să te faci evanghelist :smiley:

Cât despre PHP The Wrong Way, are idei bune dar mi se pare că pică în extrema cealaltă. E un punct de vedere subiectiv. Nu sunt adaptul de a repsecta PSR sau vreun framework la virgulă, dar cred ca înainte să te apuci să încalci regulile ar trebui să le cunoști și atunci cand le încalci să fie o decizie informată/asumată.

1 Like

Mi s-a parut intersanta partea asta :smiley:

As such PHP was, and still is, a framework in and of itself .

PHP is by nature a layer of abstraction for developing web applications written entirely in a procedural C.

remarc faptul ca niciunul din autorii de pe repository (https://github.com/unixsheikh/phpthewrongway/graphs/contributors) nu sunt cumoscuti in bransa

e ca si cum ar veni 20 php-isti oarecare si ne-ar invata sa ne facem meseria

nu zic sa nu le urmati sfaturile, doar ca atunci cand shit will hit the fan angajatorul va cauta pe cineva ca mine sa vina sa repare problema, si o va face the right way

4 Likes

Asa vor sa atraga atentia asupra lor poate prind un os de ros.