PHP7.1 performanta

Are cineva experienta cu PHP7.1? A intalnit vreo imbunatatire in ceea ce priveste performanta?

Vad ca at trebui sa existe asa ceva:
https://www.phpclasses.org/blog/post/493-php-performance-evolution.html

1 Like

Vezi PHP7 opcache cu Openlitespeed (nu ai htaccess, ai doar vhost/domeniu), diferenta e foarte sesizabila si e mai stabil ca nginx cu hhvm. (nu am facut benchmark-uri dar e destul ca pot da oriunde click pe site si instant am totul generat la ore de varf daca baza de date nu face figuri)

Nginx tot e bun ca proxy pentru load balancing si cache in memorie (/dev/shm/) la fisiere statice pentru site-uri cu trafic mare. (cdn-uri, frontend-uri) dar complica configuratia pentru site-uri mici. Eu mereu il pun ca load balancer pentru ca pot pune activarea testcookie nginx cu un captcha google la utilizatori intr-un script monit daca utilizarea memoriei/procesorului serverului depaseste anumit procent timp de un anumit timp si sa il scot dupa un anumit timp. E mai profesional fata de cloudflare.

1 Like

Nu folosesc hhvm-ul caci am avut un parcurs greu. Pentru performanta am folosit in ultimii 15 ani: thttpd,lighttpd respectiv nginx. Am ramas la ultimul, nu ma plang de el :smiley:

PHP7 mi-a adus un mare boost de performanta. Atat CPU cat si memorie. Cat si multe altele :slight_smile: Sunt curios de PHP7.1, fac un test next week !

1 Like

Follow-up. Nu am vazut niciun boost de performanta notabil pe cele 2 masini unde am instalat php 7.1 (un gentoo si un ubuntu).

Doar pe ubuntu am o probleme cu blackfire (pentru care inteleg ca trebuie sa astept un fix)

1 Like

Compari php 5.x cu php 7.1, sau php 7.0 cu 7.1? Ca nu mi-a fost prea clar.

Eu una chiar am observat 7.0 mult mai bun decat 5.6 ce il foloseam anterior.

1 Like

Comparatia era de la 7.0 la 7.1 Da, intre 5.6 si 7.0 am avut boost incredibil: atat pe memorie cat si pe CPU

2 Likes

https://nikic.github.io/2015/05/05/Internal-value-representation-in-PHP-7-part-1.html

1 Like