Placa video - Se incinge

Salut, am recent o unitate de la niste copii care se joaca pe ea, cu o problema. Dupa un anumit timp, se incinge si se stinge, intra protectia aia banuiesc.

Nu stiu exact de la ce se incinge, procesor sau placa video. Cooler-ul procesorului invarte, cooler-ul placii video sta pe loc, nu stiu daca e normal.

Placa de baza: Asus H81M-K
Placa video: NVIDIA GeForce GT 730

Banuiesc ca ar fi de vina placa video, dar nu sunt sigur… Ceva sfaturi de la baietii mai mari? Multumesc mult.

Dacă încerci să miști ventilatorul cu mâna merge ușor?

Dacă arată ca asta poți pune un cooler de 120mm alimentat de pe placa de bază. Îți recomand acest cooler: preț bun, flow decent.

Nu arata ca acela.

Deci am miscat acum cu unitatea pornita ventilatorul, si a inceput sa invarta. Foarte, foarte usor in schimb. Fara sa-i dau eu “avant”, statea pe loc!

Acum invarte destul de tare, si-a luat avant usor, invartea usor, usor, si acum invarte. Si-a luat viteza usor usor, si a intrat in parametrii.

E foarte simplu: praf :slight_smile:

Ia de la Auchan sau Media Galaxy sau altele similare 2-3 tuburi de aer comprimat și curăță toate ventilatoarele și radiatoarele de praf.

Eu fac asta odată la 6 luni sau anual. Mai nou ultimul PC are filtre de praf și le scot alea și le curăț dar tot se adună foarte mult praf.

Cel mai bine folosesti HWMonitor si verifici exact ce se incinge. Dupa componente PC-ul pare vechi de aproximativ 8 ani si problem pot aparea (inclusiv sa moara ventilatoare). De asemenea o reaplicare a de pasta termica este utila

1 Like