Platforme de freelancer si experiente din perspectiva angajatorului

Salut,
Sunt full stack developer si am si ceva cunostinte in domenii conexe.
Uneori ma plictisesc rau si incerc sa mai fac cate ceva in timpul liber pentru interes personal, cu scopul primar de a mai invata/ experimenta tehnologii/frameworkuri/ alte chestii.
Nu-mi place deloc partea de frontend, mai exact designul, si am incercat sa gasesc scurtaturi. O scurtatura este sa folosesc librarii cu componente/ blockuri gata facute precum http://flowbite.com (facut chiar de niste romani). A 2a scurtatura a fost sa gasesc un builder care in final exporta cod html sau pug template.
Toate bune, dar componentele lipsa din solutia 1 nu pot fi facute cu solutia 2 ca se vede un website aiurea.
In final am ajuns la siteul de freelancing unde am postat proiectul. (Ceva simplu: 2 pagini html folosind libraria de la punctul 1 cu buget de 30-250$).
In primele 5 minute erau vreo 40 de freelanceri care vroiau proiectul…. Pentru ca nu voriam sa dau chiar 250$ pe designul a doua pagini folosind niste componente predefinite m-am uitat prima data la cei care licitasera sub 100$…. Pai din aia de aveau preturi mici (sub 100), nici unu nu a vrut sa lucreze pe pretul licitat pe motive de genul : “ca e prea putin”, “ca ei liciteaza asa, dar pretul final e dupa ce vorbesc “ (si asa un pret de 80$ se transforma in 280$) , “ca au inteles ca ei liciteaza per pagina…”.
Cam toti cu preturi sub 100$ au crescut pretul.
Intr-un final m-am gandit sa iau 2 freelanceri. Unu de 100$ si unu de 150$.
La cel de 100 am vazut deja 2 variante cu care era complet pe dinafara cerintelor. Atat la prima cat si la a 2a m-am zbarlit la el . Am pierdut pe putin 3 ore sa vorbim. La ultima discutie a zis “scuze boss, am citit repede ca sunt full time intr-un proiect…”. La al 2ea inca nu am vazut nimic inca.
Intrebarile mele sunt:

 • Asa praf sunt oamenii de pe siteuri de frelancer?
 • Cum sa fac astfel incat sa gasesc un freelancer decent? (Am pierdut atat de mult timp incat mai bine imi faceam eu)
 • Voi ce experienta aveti?
1 Like

Cei care fac freelancing si lucreaza pe proiecte de genul acesta ( cu un singur task ) si care au bugete de genul asta, deobicei sunt studenti sau noi in domeniu.

Nu e fezabil pentru un freelancer sa traiasca din proiecte de genul, pentru ca si pentru el ar insemna multe perioade moarte intre proiecte.

 • Poti sa patesti sa dai de vreun nebun care sa te intinda 2 saptamani-1 luna pentru o implementare de design pentru ca ba nu iti raspunde la timp, ba vrea in continuu modificari nejustificate.

Sansele sa gasesti pe cineva bun, e sa dai de cineva care ia proiecte de freelancing pe langa job dar de asemenea te vei lovi de o lucrare mai putin calitativa pentru ca iti dai seama ca nu va avea nu stiu ce implicare.

Freelancerii buni isi cauta deobicei colaborari pe perioade mai mari de 3 luni si sunt luati de diferite firme/companii pe niste rate-uri ceva mai “peste medie” cu munca constanta. Asta ar fi unul dintre motivele pentru care tu nu dai de ei.

2 Likes

Hello, sir.

We have good experiance with Pyton, CSS, HTML and Laravel. We have been running successful company for 15 years in Bangalore. We have:

 • 85 years of experiance with Ruby
 • 199 years of experiance in OOP and SOLID programming
 • 250 years with excellente customr support

We have a team of top developers. We are:

 • reliable
 • perfectioning
 • excellent problem solvers
 • cheap and fast

Hire us today, you will have great experiance working with us & we will make sure you are fully satisfied.

Thank you, madam.

2 Likes

in context
Daca este de pe acolo sau upwork si incepe cu Hello sir :grin:

**
Nu-s angajator si nici nu am angajat freelanceri, dar am facut si eu acelasi exepriment.

1 Like

Cum zicea un coleg mai sus, freelancerii buni nu pot trai din ‘taskuri’ de genul. Cei care se pricep au 2-3-5 clienti ce le dau de munca frecvent si lucreaza cu aia, nu-ti mai liciteaza tie.

In trecut am avut si eu o perioada unde ma ocupam doar de slicing si a fost nevoie de 1 singur client ce m-a recomandat la altul si tot asa. Nu aveam eu timp cat aveau ei de munca doar pe partea de slicing.

E posibil ca din toti aplicantii aia sa fie si 1-2 buni dar e greu sa-i depistezi din prima.

2 Likes