Plover: Thought to Text at 240 WPM

Am văzut că se tot merge pe ideea dvorak, colemak etc și pe cât de câh este formatul querty. Ba chiar există un mit despre cum querty a fost adoptat la o scară atât de largă pentru că imprimantele secolului trecut (i.e. mașinile de scris) se blocau dacă se apăsau mai multe butoane simultan.

O idee pe care am mai întâlnit-o de câteva ori de-a lungul timpului este: cum ar fi dacă ai putea scrie și mai multe litere în același interval de timp?

Altfel spus, se simte cineva limitat în ceea ce face de viteza cu care tastează?

Conform 10FF tastez la o viteză de 70wpm (mai mult de atât și încep să greșesc frecvent). Cred că o mare parte din vina acestei limite este purtată de faptul că îmi folosesc doar șase degete corect (e.g. backspace îl apăs destul de rar cu degetul mic; idem și pentru numere/simboluri)

Cu toate astea, nu cred că am fost în situația în care să mă simt limitat în a scrie cod. În plus, combinația steno + programare nu știu cât de benefică este; la ce ar trebui să te concentrezi mai mult? La combinațiile de taste? La programare?

2 Likes

Conform 10FF eu tastez cu 80 words per minute.

… oricum e irelevant, cod scrii cred ca aproximativ 20% din timpul alocat job-ului pe zi, in rest te gandesti la ce trebuie sa scrii si cum.

5 Likes

https://typing.io/

3 Likes