Pot fi angajat fără bac?

Salutare. Invat partea de web development,si front-end si back-end ,sa spunem ca ma descurc,si am inceput sa aplic pentru joburi. Doar ca,o tipa mi-a spus ca nu pot fii angajat deoarece nu am bac-ul luat(long story short am ramas la romana ptc am fost super bolnav si n-am putut sa ma concentrez,plus ca nu invatasem de 6 oricum). Si am inceput sa mai intreb despre chestia asta ,si chiar asa este ca nu permite codul COR ptc nu sunt “calificat”. Doar ca,alti oameni,au spus ca daca am un certificat sau diploma acreditat/a se poate. Eu am doua diplome de la o scoala Absolute School,acreditata,pt HTML/CSS si PHP/MySQL cu toate ca eu nu lucrez in PHP deloc. Intrebarea mea este ,se poate sa fiu angajat legal cu acele diplome? Thanks in advance.

Personal iti recomand sa inveti pentru examenul de bacalaureat.

Stiu ca la clasele de mate info se dadea un atestat in urma caruia erai analist programator sau ceva de genul.
Greu de spus daca te va angaja cineva(poate doar ca intern).
Va fi o problema dpdv legal si pt firma

Incearca sa lucrezi la un mic portofoliu si evntual sa incerci. Poate ai noroc !

Update: Raspunsul lui @zshare ar trebui marcat ca si solutie :smiley:
Inca ceva:
Incerca sa iti reformulezi postarea :slight_smile:

1 Like

Da,asta am sa fac,n-am altceva de facut.

Cred ca rezumatul e , probabil multi te vor refuza insa ar trebuii sa dovedesti ca compesezi un minus cu un mare plus.

Poți fi, dar nu văd de ce ar face cineva acest lucru. Dacă ești al naibi de bun mai bine lucrezi pe cont propriu, dacă nu ești stai liniștit că nu te angajează nimeni.

E cam complicat să îi explici contabilei ca și administratorul firmei că vrei să angajezi pe cineva fără bac și să caute ceva soluție la limita legii.(altfel nu se pune contractul de muncă )

Plus majoritatea colegilor o să aibă o facultate, sau măcar un an, două , dacă te întreabă le zici că nu ai luat bac-ul fiindcă erai bolnav ? Îl poți da de 2-3 ori intr-un an PE MATERII și măcar un 6 sigur iei să ai hârtia. (Eu am dat bac-ul la română după ce aproape că nu m-au bătut doi controlori idioți când nu vroiam să le dau buletinul, mai sunt și ungur și tot l-am luat)

1 Like

Invata tinere pentru BAC si lasa prostiile. Termina un capitol din viata si treci la altul dupa. Nu lasa lucrurile neterminate pentru un :poop: de examen.

5 Likes

tin sa precizez, daca bacul la romana ti s-a parut greu si ca n-ai fi luat 6, sa continui in IT o sa fie mult mai greu…si gandeste-te ca ar trebui sa fii intr-o invatare continua. Acum fa tu calculele.

Da, legal evident ca poti fi angajat fara diploma de liceu. Sunt destui oameni care muncesc cu forme legale, cinstit si nu au liceul terminat.

Eu te întreb altceva din perspectiva angajatorului: de ce te-aș angaja dacă nici bac-ul nu ai fost în stare să-l iei? Știi care e principala problemă în cazul tău? De angajat te vei angaja, dar sunt 90% șanse să fie angajatori de tot rahatul, care sunt dispuși să accepte efectiv pe oricine.

3 Likes

Dacă omul e bun in ceea ce face o sa se găsească cineva care sa îl angajeze. Nici eu nu am bacul luat și de munca am :slight_smile:

1 Like

Pâna la următoarea sesiune de bac, poți face așa:

  1. îți faci firmă;
  2. firmele cu care lucrezi te plătesc prin firmă, nu ca angajat;
  3. atât :slight_smile:

Sunt și avantaje și dezavantaje la varianta asta, dar poți folosi asta ca un workaround până îți iei diploma. Care diplomă e inutilă azi, dar în primul rând, nu știi cum se schimbă legislația; în al doilea rând, ai făcut patru ani de școală, n-ar fi aiurea să nu închei capitolul ăla definitiv? Chiar vrei ca la 40 de ani să dai bacul? :slight_smile:


:laughing:

3 Likes

Trebuie neaparat sa iei bacalaureatul si daca poti chiar sa continui cu o facultate. Cam cat conteaza diplomele in ziua de azi e discutabil dar cu siguranta un CV consistent te ajuta mult. Recruterii si angajatorii sunt interesati de persoane cu un background semnificativ, studii si certificari. Nu neaparat ca acolo sta stiinta dar de acolo pleaca discutia mai ales ca incerci sa intrii pe o piata unde forta de munca este foarte calificata.

1 Like