Practici bune pentru file naming

Salut :smiley: , de multe ori incerc sa fiu consistent cu modul in care imi numesc fisierele si folderele mai ales cele care fac parte din proiecte mai importante. Insa trec de la camelCase la snake_case, oricum-se-numeste-asta-case destul de des. Iar atunci cand caut lucruri prin pc am unpic de ocd cu privire la faptul ca nu sunt constant cu denumirile. Voi ce preferati sau cum va organizati?

1 Like

Cand lucrez in java, php

public class ClasaMea {
    public void metodaMea() {
    }
}

Daca lucrezi in Java numele clasei trebuie sa fie acelasi cu numele fisiereului. Daca am o clasa CsvProcessor si fisierul il voi numi CsvProcessor. Nu folosesc snake_case. Mi se pare greu de citit.

Aceleasi principii le aplic si cand mai scriu in alte limbaje. Consistenta in denumiri va face si usoara navigarea cu un editor/ide

Te poti uita si peste standardele limbajelor. PSR pt php de exemplu. Acolo sunt si bune practici in ceea ce priveste denumirile de clase, metode, fisiere.

De asemenea, gandeste-te si la cei care pot veni dupa tine pe proiect.

2 Likes

Dacă lucrezi singur: whatever floats your goat, dar fii consistent.
Dacă lucrezi în echipă: urmează stilul celorlalți.


Eu urmez următoarea structură (php):

  • o clasă per fișier
  • dacă un fișier e clasă, e PascalCase. Fără linii, puncte, cratime etc.
  • dacă un fișier conține doar funcții, atunci e camelCase.

Dacă folosești version control, poți folosi diverse lintere care să te oblige să folosești un anumit format.


dash-case :slight_smile:

1 Like