Preluare semnal tv in videoproiector


(Harasim) #1

Va salut ! Am cumparat un videoproiector cu led cu intrare HDMI . Am si cablu HDMI .
Am introdus mufa in TV de ultima generatie . Cind introduc mufa HDMI in proiector se stinge ledul proiector . Ce trebuie sa fac : ? Cred ca e legat de ceva setari pe TV ?


(István F.) #2

salut,
Videoproiectorul il poti lega doar la un calculator (laptop, telefon, consola, desktop) sau decodor digital HD cu hdmi. :sweat_smile: Televizoarele au doar intrare hdmi, nu si iesire, nu ai ce seta pe tv, chiar si daca ai HDMI out pe tv de fapt e doar pentru sunet prin hdmi la sisteme home cinema/amplificatoare mai noi. (HDMI ARC)


(Stanciu Bogdan Mircea) #3

Probabil vrea sa folosească proiectorul ca un TV, caz în care o bătaie de cap și un convertor analog to HDMI pot rezolva problema. Dar dacă și TV-ul primește semnal tot prin HDMI atunci ori renunți la tv ori folosești un hdmi splitter.


(Harasim) #4

multumesc ! da eu vreau sa vad meciurile seara pe ecran si sa scot semnalul din tv ! cred ca i-mi trebuie acest convertor analog cu iesire HDMI . multumesc mult !


(Harasim) #5

multumesc !
eu vreau sa vad meciurile seara pe ecran si nu stiiam de unde pot sa le preiau ! am in casa si internet Orange cu Wifi si cablu cu mufa LAN pina la tv ( programe analog si digital ) .
as putea sa iau semnalul direct din modemul orange ? inca o data multumesc !


(Stanciu Bogdan Mircea) #6

Semnalul este digital? ( Folosești decodor sau cartela de decodare pe lângă TV?) Daca da atunci un convertor e posibil sa nu funcționeze. Unele servicii (dolce știu că face asta) oferă decodoare HD cu ieșire HDMI și ai putea conecta direct proiectorul. Contează foarte mult și ce set-up ai tu acolo.


(Adrian Stanculescu) #7

De ce nu folosesti un tv tunner?
Sau un settopbox sa il legi la proiector?
Nu te fac 130 ron.
https://m.emag.ro/brands/brand/amiko
Tv-ul e doar hdmi in.