Pret aplicatie comparator Auto

Salutare,

As avea nevoie de o aplicatie cu urmatoarele specificatii:

Aplicatie web - mobile responsive

Autentificare prin FB, Google, Apple (+ email)

Useri → adauga masini ca favorite, seteaza-ti masina personala

Modul de plata → integrarea cu un procesator de plati

Delimitare continut in functie de tipul userului

Site de prezentare - home, contact, about

Motor cautare masini

Pagina cu date pentru o masina

Comparatie cu mai multe masini

Benchmark pentru o masina (se genereaza o nota pe baza unui algoritm) (paid plan)

Integrare cu reclame

Codul QR pentru a vizualiza date despre o masina (redirect catre site cu pagina masinii)

Baza de date cu masini o am deja

Ce pret ar avea si in cat timp ar fi gata?

Inainte de a ajunge la programare, gaseste o persoana de ux/design care sa faca partea vizuala. E alta mancare de peste fata de programare si-mi pare destul de importanta pentru succesul proiectului tau.

ps: daca as mai face freelance as fi cerut 11.000e si 3 luni

1 Like

Depinde de la echipa la echipa, ceri o estimare de la o firma de outsourcing si afli. Cand ai asa in mare parte cerintele urmeaza sa se faca un design, un prototip functional dupa design, eventual un MVP. Ai cateva cerinte aparent simple dar foarte complexe. Altfel nu se stie ce vrei de fapt.

Eu am lucrat la o platforma similara, nu cred ca vrei sa stii cat e de complicat sa compari masinile fiindca sunt foarte multe proprietati si multe nu sunt comune.

Design-ul ia cam o luna, dupa ce e gata design-ul implementarea probabil de la 3 pana la 6 luni cu o echipa foarte buna. (daca iti trebuie produs final cu teste, nu MVP, un MVP ia 1-2 luni dar va trebui rescris de la 0 la un moment dat)

Eu zic asa din capul meu…cu design gata, cam 6 luni. La pret depinde de fiecare.

Gandeste-te daca ai angaja tu un om cu o oarecare experienta. Sa zicem 4 ani si sa fie full-stack. Din punctul meu de vedere, fara 2000 de euro net/luna nu cred ca gasesti pe cineva. 2000 de euro net inseamna(10k ron) in brut inseamna 15.384lei brut(cu scutire de impozit). Adica aproximativ 3100 de euro pe luna. x 6luni = 18.600 euro.

Un calcul optimist.

2 Likes

Ii mai trebuie minim un QA și e riscant cu un singur dev.

6 luni, intre 80 si 100k ca sa iasa ce trebuie, se poate si in 3 luni as zice, doar ca ar costa mai mult.

Ai nevoie obligatoriu de: designer, 1 qa, 2 sau 3 devi.

Dacă asta e cerința, poți primi unul ieftin - motor de căutare ai vrut, motor de căutare ai. Prețul poate fi de la câteva sute la câteva mii, zeci de mii, sute de mii sau milioane (cam cât crezi că a costat motorul de căutare Google). Valabil și pentru celelalte funcționalități.

La 10-20k primești funcționalitățile cerute. Eu zic că fără un design și cerințe în cele mai mici detalii, o să ai numai probleme și așteptările tale nu vor fi atinse.

2 Likes

Din experienta mea toate proiectele (100% din proiecte) s-au schimbat pe parcurs.

Chiar proiectele pe care le-am inceput eu si erau pentru mine s-au schimbat de nenumarate ori pe parcursul dezvoltarii lor. Chestia misto cand tu faci proiectul si tu esti proprietarul lui e costul, care e 0. Doar iti iei din timpul liber.

Cand angajezi/contractezi oameni orice schimbare costa. Si bani, si timp. Cel mai simplu e sa faci schite cu felul cum va arata aplicatia si sa tot schimbi la nivel de schita. Nici nu se compara cata economie faci cand doar schimbi schite. Ceva de genul 500 de euro versus 50 000.

2 Likes

Una e sa se schimbe din cauza feedback-ului si una e sa se schimbe din cauza limitarilor tehnice sau al deadline/cost-ului.

Se pot face lucruri foarte faine daca ai bani si timp nelimitat, dar daca esti limitat trebuie sa decizi impreuna cu echipa de devi ce implementezi in timpul disponibil chiar daca se poate face.

Multumesc pentru raspunsuri si sugestii. O sa iau in calcul sa vin eu cu un UX design, astfel incat probabil se reduc costurile/frustrarile ca nu e ce imi doresc eu exact.

1 Like